Barrio – by Embassy [recenzie de restaurant]

by Andreea Vasile

Prietena mea dragă și tiza mea, Andreea Vasile (da, purtăm același nume) a fost săptămâna aceasta în vacanță în România pentru că acum locuiește în Anglia. Am marcat momentul printr-o ieșire în trei, alături de Ana, cealaltă bună prietenă a mea, să ne aducem aminte de vremurile de odinioară când formam un grup de confidențe excelent care, acum îmi dau seama, a funcționat ca o bună terapie în timpul facultății cu atât mai mult cu cât fiecare avem atitudini de viață diferite și asta, într-un fel rar, ne-a apropiat și ne-a ajutat să avem mereu ce să ne povestim cu senzația că învățăm mereu una de la alta. Așa stând lucrurile, am organizat o ieșire în oraș și-am ales să luăm cina la Barrio – by Embassy, un restaurant care se află pe strada Biserica Amzei, foarte aproape de piața Amzei și, evident, în buricul târgului, la Piața Romană.

?????????????????????????????????????????????????

Barrio este un restaurant spațios, cu multe camere

Am rezervat masa pentru ora 18.30 și când am ajuns acolo totul era pregătit. Ne-am așezat și imediat ne-au fost aduse meniurile de băuturi și mâncare. După ce am răsfoit o vreme meniul, care nu e foarte stufos și, în plus, e disponibil și on-line, unde, deci îl mai citisem o dată, ne-am hotărât ce vrem să mâncăm.  Prietenele mele au ales carpaccio de vițel cu rucola și parmesan, la intrare, iar apoi calamar la grătar cu sos de lime și salată verde, respectiv rucola, cum a dorit fiecare, iar eu am luat o dorada la grătar cu același sos de lime, însă în loc de piureul de cartofi duo (adică în două culori), am optat pentru sparanghel. În privința băuturii, Andreea a luat un cocktail care se numea Chanel no.6, iar Ana și cu mine am comandat câte un pahar de rose spaniol, De Casta, din 2012.

Până la sosirea felului principal, am primit o intrare din partea casei alcătuită dintr-un platou pe care erau măsline, pâine prăjită și o cremă ce părea unt cu mirodenii și un fel de clătită umplută, de asemenea, cu o cremă. Am apreciat gestul, dar măslinele păreau de la Mega Image, pâinea prăjită, de asemenea, erau felii din acelea mici și rotunde și păreau tot de la supermaket și crema cu mirodenii nu avea nimic special, la fel și clătita aceea cu compoziție greu de precizat. Drept urmare, intrarea a rămas aproape intactă și-n afară de mine, că am gustat din fiecare, fetele nu s-au atins de nimic din toate astea.

calamar

Calamarul comandat de prietenele mele

Cât am așteptat bucatele principale, am degustat din vin, de altfel foarte bun, o aromă parfumată și nesperat de dulce pentru un demisec. În timpul ăsta mi s-a adus dorada, s-o văd, și arăta foarte bine, abia așteptam să o mănânc. Până să se întâmple asta, am urmărit lumea din jur, pe măsură ce timpul trecea,și locul s-a umplut. Muzica era plăcută, dar câteodată un pic cam tare, însă nu a fost supărător. Gazdele au fost mereu în preajma noastră, galante și atente și asta mi s-a părut politicos și m-a făcut să mă simt bine.

De asemenea, dorada a fost curățată după ce mi-a fost arătată, așa că nu a trebuit să mă lupt cu nimic din ceea ce presupune curățarea unui pește. Gustul însă, și aici, a lăsat de dorit sau, nici măcar atât, mi s-a părut că lipsește cu desăvârșire. Nici sparanghelul nu avea nimic deosebit, era pur și simplu pus pe grătar. În plus, farfuria era ornată cu bucăți de lămâie și physalis și imediat m-am gândit la competiția Masterchef și prima regulă de acolo: nu pune în farfurie ceva ce nu poate fi consumat. Ei bine, nici felia de lămâie, nici physalis-ul, din cauza frunzelor, nu pot fi consumate. Sigur că prezentarea e importantă, dar măcar fă-o cu ingrediente care pot fi mâncate.

Cum spuneam, gustul mâncării a fost dezamăgitor pentru că nu a avut, cum s-ar spune, nici sare, nici piper, ba până și mâncarea făcută de mine e mai aromată decât ce am mâncat la Barrio. Nici fetele nu mi s-au părut date pe spate. Andreea a apreciat mâncarea ca fiind ok, iar Ana a spus că a mâncat mai bine de atât și o cred pe cuvânt cu atât mai mult cu cât știu că ea gătește foarte bine și în orice moment ar fi putut să facă o mâncare mai gustoasă.

?????????????????????????????????????????????????

Barrio e un loc care îți ia ochii, dar atât

Cu prețuri mici spre medii (dar și mari la unele bucate), Barrio este un restaurant cu atmosferă și servire foarte bune, dar mâncare ce lasă de dorit prin lipsa de inventivitate și gust și, câteodată, prezentare. Am răsfoit pozele cu alte feluri de mâncare și unele mi se pare că arătau ca și când bucătarul a scăpat prea mult ulei sau a înghesuit mâncarea pe farfurii prea mici pentru că de multe ori aspectul arată ca o … îngrămădeală.

Nota totală de plată a fost undeva la 220 de lei pentru trei persoane. Meniul și prețurile puteți să le vedeți aici.

Astfel, Barrio e un loc în care poți ieși cu prietenii la o vorbă, o cafea și-un pahar de vin, dar nu-l recomand pentru mâncare pentru că raportul dintre preț și calitate nu e unul just.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: