B’ESTFEST! De data asta din spatele scenei

by Andreea Vasile

Garbage. Selah Sue. Royksopp. Pulp. Andreea Vasile.

***

Zău că anul ăsta alinierea de nume nu sună deloc far fetched! Adică “imposibil-nici în cele mai frumoase gânduri-revino fată cu picioarele pe pământ”. Că s-ar putea s-o rog pe Selah Sue să-mi aducă o bere sau s-o întreb pe Shirley Manson de la Garbage dacă e cu adevărat fericită doar atunci când plouă e cât se poate de la îndemână.

***

Dar să vă explic cum a dat norocul peste mine.

Săptămâna trecută. Blogul Cristinei Bazavan. Intru. Văd că are concurs: de ce vrei la BESTFEST? Răspund la întrebare, după cum vedeţi mai jos:

In liceu am fost “guest hospitality” (http://www.youtube.com/watch?v=C2pG8EtH6CM) pentru o serie de trupe din strainatate care aveau concert in Romania. Imi aduc aminte de Bonobo pentru ca alaturi de ei m-am distrat cel mai bine: toti erau foarte amuzanti, foarte vorbareti si, pana seara, cand au cantat, aveam impresia ca pe scena sunt prieteni apropiati.

Daca nu m-as fi apucat de scris, sa fiu “guest hospitality” ar fi fost cu siguranta un job de vis.

Astfel, daca as ajunge anul asta la B’ESTFEST cu tine, m-ar bucura sa retraiesc energia din culise. Mai departe de cei pe care vreau sa-i ascult cantand (Garbage, Selah Sue, Modestep), ceea ce as face oricum, concursul asta e ca un bilet de acces direct spre miezul lucrurilor: sa fii unde restul nu-s, sa vorbesti cu oameni cu care altii nu vorbesc, sa stii ce altii nu stiu. Si-apoi, pe toate astea, sa le zici mai departe, celor care n-au fost acolo!

Da, ma intereseaza si ma atrage ideea de cerc select. Da, ca jurnalist, vreau sa stiu ca pot fi langa oameni rari cu povesti si ca pot sa aflu de la ei ce-mi trece prin cap.

Si personal, si profesional: ce sansa!

Câteva zile mai târziu Cristina afişează câştigătorii. Sunt printre ei. Artificii!

***

Suntem o gaşcă de bloggeri. Zece dintre ei lideri. Noi, restul, invitaţii lor. Aproape 40 de oameni reuniţi sub titulatura de “Blog Rockers”. O să ne recunoaşteţi p-acolo după tricourile care vor avea numele blogului nostru (sau Facebook, sau Twitter, sau ce-a vrut fiecare). Pe al meu va scrie numele blogului: andreeavasile.ro, adică unde citiţi acum.

***

O să fie rock’n’roll! Mă bucur să-i revăd pe cunoscuţii Andressa, Manafu şi Simona Tache (headbang, Simona, da?). Dar şi să-i cunosc pe Cabral şi Vlad Petreanu.

***

Vă daţi seama, acum sunt în tratative: voi putea oare să fac şi scurte interviuri cu artiştii?

***

Dacă mă vedeţi prin zonă, do come say hi!

****

BESTFEST are loc la Pipera-Tunari între 6-8 iulie. Vedeţi cine cântă, aici.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: