Bianca Drăguşanu e în căutarea lui Marcel Proust

by Andreea Vasile

Bianca Drăguşanu e pregătită să-i facă knock-out pe autorii din topul  The New York Times al celor mai bune cărţi

Bianca Drăguşanu, deocamdată doar vedetă naţională (situaţie în curs de remediere), e pregătită să-şi povestească viaţa într-o carte autobiografică. Pentru că nu stăpâneşte pe deplin termenii, deci nu înţelege că “autobiografia” presupune ca însăşi ea să fie autoarea lucrării, Bianca a plecat la vânătoare de ziarişti pentru că dintre ei vrea să-l aleagă pe scriitorul care-i va imortaliza experienţele, gândurile, aşteptările, speranţele, decepţiile, bucuriile, iubirile, dezamăgirile, aspiraţiile şi câte şi mai câte. Dacă Monica Vlad a făcut acelaşi lucru pentru Cătălin Botezatu, ea cu ce-ar fi mai prejos?

*

Se pare că Biancăi i s-a pus pata pe un anume Marcel Proust peste care a dat după ce a google-it fraze precum “timp pierdut”, “ce să faci când ai timp să nu faci nimic”, “timp pierdut, îl declar nul”, “timpul pierdut nu se-ntoarce dacă-l strigi aşa cum se-ntâmplă cu bărbaţii” şi tot aşa. Astfel a aflat că Marcel Proust este autorul seriei de texte “În căutarea timpului pierdut” şi pentru că a văzut că-i destul de titrat, adică Google a găsit multe lucruri despre el şi-n legătură cu opera lui, bănuieşte că omul ştie câte ceva despre ce înseamnă să nu îţi foloseşti cu cap timpul şi e dispusă să-i plătească bani buni pentru talentul scriitoricesc.

*

Câteva dintre capitolele cărţii ar suna astfel: “În căutarea timpului pierdut la solar”, “În căutarea timpului pierdut în cluburi”, “În căutarea timpului pierdut cu bărbaţii cu bani”, “În căutarea timpului pierdut încercând să-mi potrivesc rochia la oja de unghii”, “În căutarea timpului pierdut aşteptând să prindă vopseaua de păr”.

*

Cine are informaţii despre Marcel şi cum poate fi el contactat, e rugat să lase un semn la comentarii!

http://www.youtube.com/watch?v=nTIXKUTs5wA

 

 

 

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: