Biomediterraneo Bistro&Marche [recenzie de restaurant]

by Andreea Vasile

O nouă lună, o nouă experiență culinară! De data asta însă nu am ieșit cu Ștefan, cel cu care am tradiția întâlnirii lunare într-un spațiu culinar nou, ci cu fetele de la Limitless Total Body Workout. A fost 8 martie, deci un motiv în plus să ne sărbătorim nou dobândita condiție fizică, munca grea pe care o depunem la sală, dar și-n viața de zi cu zi și orele ce au să vină și-n care vom da ce avem mai bun din noi ca să arătăm, bineînțeles, ce avem mai frumos din noi. Ne-am întâlnit astfel la Biomediterraneo Bistro&Marche, un local de pe strada Ion Câmpineanu nr.3, între bulevardul Magheru și calea Victoriei, adică foarte central. Eu nu mai auzisem de el și, în timp ce îl căutam pe strada cu pricina, pentru că are o intrare mică și, cumva, nemarcată, am descoperit alte bistrouri frumoase pe care le țin minte pentru viitoare experiențe.

bio 1

Biomediterraneo este un loc cu design simplu, dar obiecte deosebite, de la paharele de apă (vezi în dreapta pozei, pe bar) și până la lingurițele de cafea, atenția la detalii este evidentă

Am ajuns a doua la întâlnire așa că mi-am comandat o cafea. Apa era deja pe masă. În încăpere mai erau ocupate două mese, iar servirea era asigurată de o singură persoană, o fată tânără, foarte politicoasă, și serviabilă, și atentă, și dispusă la orice ne-ar face plăcere pentru că de la cererile nenumărate (am fost aproape 10 oameni) și până la fotografii de grup, ea a zis DA fără nicio problemă și fără să lase impresia că e deranjată. Dimpotrivă! Asta mi-a plăcut foarte mult așa că prima impresie m-a binedispus și m-a făcut să mă uit cu plăcere la ce este în jur și să fiu interesată de meniu. Ah, un punct în plus pentru fată că știa meniul ca pe propriul buzunar, sărea fără probleme de la aperitive, la feluri principale, la desert și la băuturi, cu senzația că toate sunt pregătite de ea.

bio 4

Intrarea în local este veselă și primitoare

Pentru că majoritatea fetelor au întârziat, deh, erau la coafor cele mai multe, dar le-am iertat că era ziua noastră și-atunci merităm orice, oricând, în orice cantitate, deci inclusiv timp cât cuprinde, eu eram lihnită de foame pentru că, în așteptarea acestei mese, nu luasem prânzul și trecuseră ceva ore de la ultima gustare. Așa că pregătită să comand felul principal, domnișoara care ne-a servit ne-a anunțat că există o intrare din partea casei, cu ocazia zilei femeii. Am primit astfel pâine cu semințe făcută-n casă și un platou cu tzatziki, icre și încă ceva, am uitat ce anume. Am servit o bucată de pâine cu icre și ambele au fost foarte gustoase, dar m-am oprit aici pentru că știam foarte bine ce vreau să mănânc, un fel pe care îl văzusem în meniu, pe site, cu o zi înainte când, apropo, mă bucuram că localul livrează și la locul de muncă. Prețurile sunt mai mari față de alte servicii tip catering, dar mâncarea e făcută din ingrediente sănătoase și există inclusiv bucate raw și când vă doriți vreun răsfăț, cred că bucatele de aici sunt mai binevenite decât un junk sau vreo șaorma cu de toate.

bio 3

Detaliile sunt simple, dar foarte creative

Astfel, mi-am comandat file de somon aromat cu sos curry, învelit în crustă de miez de fistic, pătrunjel, pesmet japonez Pank și mustar Dijon, servit alături de o garnitură specială gătită pe bază de cuscus, mix de legume, pătrunjel și sos soia, totul pentru 45 de lei. Alături am servit un pahar de vin roșu, pentru numai 10 lei. Mâncarea a fost excelentă, iar crusta care învelea somonul o încântare pentru papilele mele gustative. Am mâncat încet, cu îmbucături mici, ca să trag de el, să nu se termine, cam așa cum făceam, când eram copil, cu șarlota dumnezeiască de ciocolată pe care o făcea bunica mea. După ce am terminat de mâncat, la vreo 15 minute, mi-am aprins o țigară cu gust de cireșe, care a venit la țanc cu întreaga experiență culinară pentru că gustul țigării a încununat cu succes un prânz de care m-am bucurat cu toate simțurile.

Meniul complet de la bistro îl puteți citi AICI.

fetele

O parte dintre fetele Limitless cu care mă antrenez, din luna octombrie, de două ori pe săptămână

Restul fetelor și-au comandat salate cu somon, legume cu feta de capră ori platou de brânzeturi cu fructe. Poate că sună simplu, dar toate au arătat într-un mare fel și au fost gustoase asta și pentru că, repet, ingredientele erau proaspete și naturale și mâncarea gătită pe loc. Adică bucatele lor s-au adaptat perfect la stilul nostru de a mânca pentru că inclusiv uleiul de măsline era extravirgin și presat la rece, deci a fost ca și când noi ne-am făcut această masă numai că, de data asta, am schimbat bucătăria din propriile case cu un local vesel și cu multă bunădispoziție.

De asemenea, mi-a plăcut mult muzica ambientalaă, în surdină, că am putut vorbi unele cu altele, deși, chiar dacă ar fi fost mai tare, cred că am fi acoperit-o cu gălăgia noastră și râsetele, because girls just want to have fun!

Recomand Biomediterraneo cu dragă inimă, a fost o ieșire de care m-am bucurat într-un loc plăcut. În plus, trebuie să vă spun că la masa noastră s-a așezat, fără să știe că este rezervată, Răzvan Mazilu, pe care, de altfel, l-am invitat să ni se alăture, căci locurile oricum nu au fost ocupate în întregime. I-am spus că îmi place cum dansează și că ar fi o bucurie să-l avem lângă noi. Ne-a mulțumit, ne-a urat o zi frumoasă, dar a plecat. În orice caz, a fost o întâmplare frumoasă și, pe urmă, evident, am fabulat o vreme despre cum ar fi fost să rămână alături de noi, oare ce am fi povestit?

Noi ne revedem în curând pentru că întâlnirea cu Ștefan va avea loc și luna asta într-un local propus, de data asta, de el.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: