Bucurenci, Bazavan si Manafu te vor

by Andreea

Dragos Bucurenci, Cristina Bazavan si Manafu cauta asistenti personali, dar mai ales oameni care, stand pe langa ei, vor sa invete.  Daca Dragos si Manafu cauta oameni pe care sa ii aiba alaturi pentru o perioada mai lunga de timp, Cristina ofera al doilea internship de trei luni, timp in care cel/cea care va obtine postul va invata multe despre ce inseamna sa lucrezi la o revista glossy si mai ales cum arata o asemenea munca prin ochii unui redactor-sef.

Anunturile celor trei au venit, oarecum, in aceeasi perioada de timp si m-am bucurat sa vad ca astfel de oameni sunt disponibili sa ia sub aripa lor tineri care vor sa invete. Cu toate astea, pentru ca am citit si comentariile fiecarui anunt in parte, sunt multi care, vrand poate sa glumeasca, nu inteleg ca sa ai o asemenea ocazie nu-i lucru putin. De la binecunoscuta intrebare “mie ce-mi iese?” la detalii de tot felul despre job [necesare intr-o mica masura atunci cand detaliile iti sunt oferite si aproape irelevante cand ai sansa de-a fi in preajma unor oameni de calibrul lor], cred ca multi nu inteleg faptul ca sa fii alaturi de oameni ca ei este, in sine, un castig. Te invarti unde se invart ei, ii cunosti pe cei pe care ii cunosc ei, vezi cum fac lucrurile pe care le fac s.a.m.d Asa cum am mai spus, networkingul si know-how-ul pe care il ofera viitorilor ocupanti ai posturilor sunt foarte importante din simplul motiv ca, pentru a ajunge de unul singur la contextele respective, dureaza foarte mult.

Si eu am inceput, la 19 ani, ca personal assistant. Am facut asta pentru un francez, timp de un an si jumatate, timp in care, practic, am respirat aerul pe care el l-a respirat. Si-a fost foarte bine. Locurile in care m-am invartit si oamenii pe care i-am cunoscut multumita lui au fost experiente unice. Tot ce mi-a cerut a fost disponibilitate. Dar p-asta o aveam din plin.

Recomand incercarile de genul acesta si, chiar si acum, la 25 de ani, si cu vreo sase ani de munca in spate, mi-ar placea, in orice moment, sa fiu P.A. pentru oricare dintre ei.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: