Bucureşti, my love

by Andreea Vasile

Am un telefon naşpa. Este un HTC din prima generaţie, una care, între timp, a şi dispărut. De fapt, ar fi trebuit să îmi dau seama că este prost din momentul în care am ajuns într-un magazin Vodafone, acum vreo 2 ani, şi când am spus ce vreau mi s-a răspuns că mai au unul:

– Doar UNUL domnişoară, că nu se mai FABRICĂ!

Dar nu mi-a păsat, atât aveam atunci în buzunar, vreo 200 de lei plus punctele adunate de când am abonament la compania asta, adică de pe la vreo 14 ani, tata mi-a dat numărul lui de telefon şi, de atunci, l-am dus mai departe ani buni. Recent abia, acum vreun an, mi-am schimbat numărul de telefon că am prins o ofertă de minute cu SMS-uri şi, în fine, a trebuit să fac mişcarea. Şi unul dintre motivele pentru care am vrut smartphone a fost ca să fac poze, d-alea mişto, să le urc imediat pe Facebook, să vadă prietenii. Îţi mai aduci aminte, Ina, că în ziua în care am cumpărat HTC-ul am venit la tine acasă, am făcut poze din balcon şi-apoi, la nu ştiu ce eveniment, cred că era cel cu scurtmetraje de drepturile omului, m-am paicat că nu ştiam cum să închid aplicaţiile şi te-am înnebunit toată seara cu asta?

*

Aşa că am un telefon prost cu care nu pot să fac mai nimic din lucrurile pe care credeam că le voi putea face. Însă Caterina Preda, profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice din Bucureşti, are un album cu fotografii, pesemne pentru că are şi un telefon bun sau un aparat foto bun. Albumul se numeşte Bucarest mi amor şi, cum era de aşteptat, conţine fotografii de tot felul din frumosul nostru oraş. Este unul dintre albumele mele preferate cu capitala pentru că are sare şi piper şi pentru feeling-ul ăsta că au fost făcute ad-hoc, că cineva a dat, cum se spune, peste ele.

lucru

 

acu

rate

Restul albumului AICI.

1 comment

You may also like

1 comment

Ina May 31, 2013 - 7:56 am

How could I forget, dear? Ai facut poze cu Magheru si apoi am fost la film la Patria, parca. Good old times. 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: