Bulgări

by Andreea Vasile

Există tot felul de bulgări. Unii se sparg cât sunt mici, alţii se rostogolesc şi devin prea mari ca să-i mai poţi opri.

*

Azi mi-am luat unul, mic, de zăpadă în spate.

*

Oricine a trecut prin şcoală ştie că să fi săpunită iarna, dacă eşti fată, e cea mai elocventă declaraţie de dragoste. Dacă un băiat te simpatiza, trebuia neapărat să îţi arate asta în fiecare zi a fiecărei luni de iarnă printr-un bulgăre aruncat cu boltă direct în faţă sau prin trânta într-un morman de nea unde te ţinea captivă, sub falsele tale proteste, până când se plictisea. Am o istorie plină din punctul ăsta de vedere, căci am căzut prizonieră în temniţa iubirii albe şi violente de multe ori în şcoala generală şi în liceu. Dacă băiatul pe care-l purtai în gând nu te ataca, semnalul era destul de clar: ia-ţi gândul, nu te vrea!

*

La 27 de ani nu te mai gândeşti că bulgării aruncaţi mai înseamnă altceva decât joacă ori, veniţi din partea vreunui necunoscut, obrăznicie. Stau lângă şcoala 5 din Piaţa Amzei şi de dimineaţă, era vreo 8 jumate pe când treceam pe lângă instituţie, am simţit un bulgăre în spate. M-am întors. Un pici, pe la vreo 10 ani, rânjea cu satisfacţie. M-am uitat stânga-dreapta şi, de pe maşina de lângă mine, am strâns imediat un pumn de zăpadă, l-am prins între pumni şi l-am strâns până a devenit compact şi l-am fixat pe mititel. Am aruncat cu putere, dar nu l-am nimerit, bulgărele s-a lovit de un stâlp.

Lasă, gagico, că şi mâine e o zi, poate mă nimereşti atunci!

Să auzi asta din gura unui jumătate de buletin e caraghios şi simpatic în egală măsură. Dacă mă sărută data viitoare?

*

Pe drumul până la 226 am continuat să fac bulgări şi să arunc cu ei la întâmplare. Practice makes it better.

kids

 

1 comment

You may also like

1 comment

Ina December 10, 2012 - 10:03 am

Haha, ce tare! E super amuzant sa intri in jocul oamenilor de pe strada, nu doar al copiilor. Mi se pare amuzant cum reactioneaza cand daca te fluiera, fluieri si tu, daca iti zic ceva dragut, le zici mersi 🙂 Daca au 50 cm si scot limba la tine, sa o faci si tu etc.
Legat de sapuneala, eu cred ca pe langa gandurile amoroase mai este si razbunarea. Daca le-ai raspuns mai raspicat intr-un moment, nu ai dansat le petrecere cu ei, nu te-au prins ceilalti la sapunit, etc.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: