Cand americanii se-ntalnesc la Venetia

by Andreea

– Aaaaaaaaaaaaaaaa, Chicagooooooo?, urla barbatul intre doua varste, c-o palarie de gondolier pe cap, in timp ce comanda un gelato de lamaie.

Si, uite-asa, pentru a nu stiu cata oara in ziua aia, asist la o alta intalnire intre americanii veniti in vacanta la Venetia. Ma surprinde, de fiecare data, mirarea cu care se regasesc unii pe altii cand, la fiecare pas, e plin de conationali de-ai lor. Sa gasesti un american la Venetia nu-i chiar o cautare a acului in carul cu fan.

– Yeeeees, I have traveled to Munich and then to Veniceeeee. Lungesc cuvintele. Ba nu, le canta. Tipul asta intre doua varste a venit la Venetia singur dupa ce, anul trecut, fusese cu grupul, dar totul a fost pe fuga si n-a inteles mai nimic din orasul asta asa ca, simtind ca a trisat in calatorie, s-a hotarat sa revina si sa fie cinstit fata de un oras asa frumos. Si da-i si linge inghetata si povesteste despre camaruta in care a trebuit sa petreaca o noapte de cazare la Munich si apoi drumul pana la Venetia.

Americanii la Venetia vorbesc mai mult si sunt mai galagiosi decat italienii care, ca si romanii, nu se dau inapoi de la a fi cat se poate de vocali. Dar sunt haiosi si se simt bine si vin in gasti mari. Cateodata am avut senzatia ca sunt generatii din aceeasi familie care ajung la Venetia ca sa o viziteze impreuna. Isi povestesc despre cum au calatorit, despre origini si-apoi despre statele din SUA in care s-au mutat, despre ce frumoasa e Venetia si-o ard, asa, la camasa si pantalon alb, foarte relaxati, foarte “abia astept sa ma dau jos din tronchetto sa mai beau un pahar de vin alb”.

0 comment

You may also like

0 comment

Sky July 21, 2010 - 2:10 pm

:)) foarte misto descris

Reply
Andreea July 21, 2010 - 2:12 pm

multumesc 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: