Cand doamna Danciulescu n-a mai vorbit cu doamna Rosianu cateva luni

by Andreea

Marilena Rosianu, fiica doamnei Rosianu, a avut, dintotdeauna, o dizabilitate mintala. Astfel, ea inca locuieste cu parintii, cu domnul si cu doamna Rosianu. De cativa ani, refuza sa mai iasa din casa. Nici din pat nu mai vrea sa coboare. Este suparata, pur si simplu, pe viata. Doamna Rosianu a ramas stalpul casei pentru ca stalpul de facto, domnul Rosianu, un barbat foarte sociabil si vioi, a facut, recent, un atac cerebral si, de atunci, este, mai mult sau mai putin, in stadiul de leguma. Doamna Rosianu, cu un umor si o prezenta de spirit, inexplicabile pentru mine, se amuza de situatia in care se afla, aceea de a avea grija de sot si de fiica. De ea are grija Lady, catelusa despre care v-am povestit deja ca a aparut in blocul nostru dupa ce Colonelul, concubinul doamnei Danciulescu, vecinii de palier ai doamnei Rosianu, a gasit-o pe strada.

*

Intr-o zi, doamna Rosianu, pe cand se intorcea de la piata, se intersecteaza cu mine pe strada si imi povesteste ca doamna Danciulescu, care altfel pare o femeie destul de normala, nu a mai vorbit cu ea cateva luni bune. Cica, intr-o seara, doamna Danciulescu si Colonelul s-au dus la doamna Rosianu in vizita. Din sufragerie, doamna Danciulescu a inceput sa strige dupa Marilena. Sa vina si ea in sufragerie, sa stea cu ei la un pahar de vorba, ca asa e politicos. Doamna Rosianu a incercat sa-i explice doamnei Danciulescu, care de altfel cunostea situatia foarte bine, ca Marilena nu vrea sa vada pe nimeni, ca e bolnava si ca sa o lase in pace. Doamna Danciulescu s-a suparat si a considerat ca refuzul Marilenei de a veni sa-i vada are legatura cu o grava lipsa de politete asa ca a simtit nevoia sa-si precizeze pozitia. S-a dus in camera Marilenei si doamna Rosianu povesteste ca doamna Danciulescu a apucat-o de brate si a inceput s-o zgaltie si s-o intrebe: ” De ce n-ai venit in sufragerie?”. Cu ochii mari, Marilena se uita la ea fara sa schiteze vreun gest.

*

Doamna Rosianu spune ca doamna Danciulescu si Colonelul s-au suparat pe toata familia ei din pricina asta. Ca oricat de bolnav ar fi cineva, un pahar de vorba si-o seara de voie buna n-au cum sa dauneze, ba dimpotriva, pot sa scoale si mortii din mormant. Ceea ce, intr-un fel, doamna Danciulescu si Colonelul este bine ca n-au incercat sa faca cu baiatul familiei Danciulescu care a murit acum mai bine de cinci ani.

0 comment

You may also like

0 comment

ion September 7, 2010 - 10:26 am

moama frate. telenovelas. doamna danciulescu e the villan. colonelul e the sidekick. 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: