Casa Cositorarului din Sighișoara: locul cu cele mai bune prăjituri din oraș

by Andreea Vasile

Am ajuns la Casa Cositorarului din Sighișoara după ce locul mi-a fost recomandat de prieteni pe Facebook. În trei zile de odihnă și relaxare în acest oraș, am avut timp să fac câte-n lună și-n stele. Să mănânc bine și gustos a fost unul dintre obiective.

dsc_0271

În fața Casei Cositorarului din Sighișoara. Casa e în dreapta. În stânga e terasa, dar era închisă, fiindcă afară e încă frig.

Casa Cositorarului e în cetate. Oricum te-ai plimba p-acolo, tot ajungi în cele din urmă la ea. Se numește așa și pentru că în apropriere e Turnul Cositorarilor. Cositorarii ăștia erau foarte populari, se pare, că au și-n muzeul Turnului cu Ceas o secțiune dedicată, cu obiecte făcute din cositor. Până la city break-ul ăsta nu știam ce e cositorul, dar Adrian, autor al fotografiilor pe care le vezi și cunoscător într-ale ingineriei mi-a făcut un ”crash course” despre cositor și cositori.

DSC_0235.JPG

Doar doi dintre mulții iepuri din casa primitoare care seamănă cu o sufragerie.

Casa are locuri și la parter, și la etaj. Etajul e spectaculos, arată ca sufrageria ultra aglomerată a lui Alice din Țara Minunilor. E greu să-ți concentrezi privirea pe ceva anume, fiindcă ea fuge în toate părțile. Sunt zeci de obiecte la care să te uiți. Mobila mi-a adus aminte de casa în care am crescut, semăna destul de bine cu ce-am avut și noi în primii mei ani de viață, mobilă masivă, cum se făcea pe atunci.

DSC_0245.JPG

Masa cu dichis.

Deserturile, făcute-n casă, au fost foarte bune. Am vrut să mănânc un șerbet de ciocolată, că așa făcea și bunica, dar nu mai aveau. Am ales o plăcintă cu mere, înghețată de vanilie și gem de piersici. Foarte gustos! La fel și piureul de castane cu înghețată de vanilie al lui Adrian.

DSC_0230.JPG

Colțul cu și mai mulți iepuri. Dacă nu se văd bine e din cauza că erau în țarc.

E totuși și un aspect care nu mi-a plăcut, televizorul. Un loc atât de boem n-are nevoie de televizor pe perete. Oricum, în general, nu prea înțeleg treaba asta cu televizoare atârnate pe pereți în cofetării, restaurante, cluburi. Altfel, Casa Cositorarilor e un loc foarte frumos, pe care ți-l recomand dacă ajungi la Sighișoara.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: