Casă cu suflet

by Andreea Vasile

În dreapta este colţul din care voi scrie de acum înainte. Lângă fotoliu este o minunată lampă cu abajur care dă cea mai caldă lumină. În spatele patului este doar una dintre bibliotecile din casă. Prima carte pe care am scos-o de pe raft a fost Profetul lui Kahil Gibran.

Era într-o luni când am vizitat apartamentul în care sunt acum. M-am îndrăgostit pe loc de el. Imediat ce am intrat, am simţit o energie foarte bună, iar când mi s-a arătat camera în care urma să stau (suntem 3 în casă, iar locul are 4 camere şi multe locuri surprinzătoare) am ştiut că asta va fi următoarea mea casă.

În acest apartament cu vedere minunată din balcon spre Calea Victoriei a locuit o profesoară universitară de limba română. Doamna a murit şi fiul dânsei se ocupă de loc. Camera în care sunt e cea în care doamna studia şi scria. Ca un făcut.

Înainte să îmi mut lucrurile am venit aici să fac curat. Am găsit albume cu poze şi poşete de seară incredibil de frumoase în care încă stăteau batiste frumos împăturite. Mi-a adus pe loc aminte de bunica şi fascinaţia pe care o aveam să cotrobăi în lucrurile ei vechi, în amintiri din care înţelegeam, că undeva demult, avusese o viaţă frumoasă, plină. Aşa mi s-a părut şi cu doamna aceasta uitându-mă prin obiectele ei ţinute cu dragoste, prin fotografii şi carnete de CEC, prin tablouri cu oameni din alte vremuri, cu ţinute dichisite şi aerul că viaţa toată se va opri când ei nu vor mai fi. Cam aşa cum simţim şi noi când ne uităm cu ochi exigent şi multă temere la timpurile astea pe care nu le înţelegem câteodată şi despre care ni se pare că-s aşa rele că nimic bun nu are cum să le urmeze.

Acum că mă simt ca acasă în camera în care stau, ştiu că aici voi trăi o perioadă plină şi creativă. Mă simt inspirată!

0 comment

You may also like

0 comment

Alina Ionescu July 15, 2012 - 9:03 pm

tu imi dai acum o energie foarte buna. Abia am inceput cautarile dupa un apartament si-mi doresc un loc primitor. Sa te bucuri de oaza ta de liniste si sa ne mai spui din povestile doamnei profesoare

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: