Căţelul

by Andreea Vasile

Ieri am văzut un căţel care dormea într-un morman de frunze. Aşteptam să traversez şoseaua Panduri şi mă uitam la el cu invidie: şi mie îmi era somn. S-a pus verde la stop şi-am călcat zebra urându-i în gând câinelui să aibă un somn dulce şi-o masă satisfăcătoare când se va trezi.

*

Azi dimineaţă, din 226, în faţă la club Zebra l-am văzut pe căţel. Dormea. În mormanul de frunze. Era în acelaşi loc în care îl văzusem ieri. Atunci mi-am dat seama că am, de fapt, de-a face cu un alt somn, cel de veci. Şi, pentru că afară e frig, iar spiritul proactiv al oamenilor a intrat în hibernare odată cu anotimpul rece, am hotărât să dau telefoanele necesare pentru ca animalul să fie ridicat din mijlocul trotuarului, că nu-i un loc potrivit să se descompună, chiar dacă treaba asta, în condiţiile meteo actuale, ar dura o vreme.

*

Am ajuns la birou şi, după ce am întrebat în stânga şi-n dreapta ce e de făcut, am pus mâna pe telefon. La indicaţia unui coleg am sunat la Protan, firma care se ocupă cu ridicarea deşeurilor şi cadavrelor animale, iar apoi le incinerează.

-Alo, sunt cutare, v-am sunat să anunţ câine mort la intersecţia lui X cu Y.

-Sunaţi la primăria de sector, avem contract cu ei şi, la recomandarea lor, vom veni. Altfel, trebuie să plătiţi transportul şi nu cred că vreţi.

-Nu vreau, mulţumesc, pa, închid telefonul.

Formez la primăria sectorului 5.

-Alo, reiau povestea, puteţi veni?

-Să vă fac legătura.

Îmi face legătura, nu ştiu unde.

-Alo, o iau de la capăt, dacă ar fi fost încă viu, câinele şi-ar fi muşcat limba de cât l-am pomenit. Puteţi veni?

-Doamnă, noi suntem poliţia locală.

Pauză.

-Primăria mi-a făcut legătura la dvs., n-am ştiut, dacă împachetez situaţia şi spun că e crimă, vă băgaţi?

Râde.

-Vă dau telefoanele de la ADP, la ei trebuie să sunaţi.

Sigur.

Formez.

-Alo, spun IAR povestea.

-Răzoare cu Panduri?

-Da, da.

-Bine, anunţăm şi vedem pe cine trimitem.

*

Ştiam că voi rezolva problema. Puţină răbdare şi numai vreo 645382 de telefoane au făcut ca, în final, totul să se termine cu bine. Mă rog, măcar pentru unii dintre noi.

awake

Rămâi treaz, rămâi treaz, rămâi treaz

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: