Ce am învățat până acum despre meseria de instructor de fitness

by Andreea Vasile

Astăzi am încheiat cea de-a patra zi de școală. Cum ce școală? Școala Move On unde mă duc să învăț, timp de o lună, bazele teoretice și practice ale fitness-ului apoi, dacă iau examenul scris și practic, voi deveni instructor de fitness și personal trainer. Nu este cazul să mă dau zglobie, de aceea diploma care atestă că am abilitățile de bază în această meserie este doar un prim pas de încurajare într-un domeniu complex în care învățarea este continuă și perfecționarea un drum care nu se termină niciodată.

Pe lângă faptul că fitness-ul este un domeniu în care corpul omenesc este principala unealtă de lucru și, deci, asemenea medicilor, de exemplu, instructorul are o responsabilitate maximă vizavi de buna practică și siguranță a omului pe care îl antrenează, întotdeauna apar coordonate care te obligă să fii atent și creativ deopotrivă în antrenamentele pe care le predai și pe care le pregătești și teorii și legi de tot felul care infirmă, confirmă sau, cel mai adesea, ridică și mai multe semne de întrebare.

MEN

Colegii mei de la cursul de instructor de fitness și personal training

În prima oră de curs, informația care mi-a rămas în minte și care mi-a confirmat, din experiență, că lucrurile stau cum intuitiv le gândeam este că atunci când o persoană vrea să intre în lumea fitness-ului EMOȚIILE contează cel mai mult. Starea psihică a cuiva care dorește să facă o transformare este elementul-cheie și pentru aceia dintre voi care fac sport constant și care și-au propus să-și depășească limitele, factorul mental este cel care te poate împinge să fii mai bun, mai determinat, mai puternic și tot el este cel care, desigur, te poate trage înapoi.

În spatele acestui domeniu vast se ascund cunoștințe ample de anatomie, fiziologie, biomecanică, nutriție. Teorii și legi. Denumiri academice pentru mișcări care altfel par, la prima vedere, simple. Mișcări pe care, acum, am început să le înțeleg și la alt nivel: pentru ce sunt ele bune, ce grupe musculare implică, cum pot fi combinate astfel încât persoana să aibă o experiență de antrenament completă. M-am gândit, de asemenea, la toată experiența mea de la Limitless și am înțeles și mai bine MAGIA pe care instructorii noștri de acolo o realizează atât din punct de vedere al creativității exercițiilor, cât și din punctul de vedere a tot ceea ce se ascunde în spatele antrenamentului, a alimentației, a spiritului lor mereu pozitiv care contează enorm pentru noi, sportivii de ocazie, și care reprezintă o sursă de energie oferită spiritului de a ne mobiliza și de a ne autodepăși.

je

În fiecare sâmbătă și duminică, între orele 9.00 și 18.00, învățăm să devenim buni profesioniști într-un domeniu care pe cât de distractiv pare, pe atâta seriozitate, disciplină și responsabilitate implică.

Experiența mi-a arătat că sportul poate face minuni atât la nivel fizic, cât și psihic și știu că pot să dau asta și altora. Am început acest curs ca să înțeleg dimensiuni ale domeniului pe care, pe cont propriu, nu le-aș fi aflat, poate, niciodată. Să fii și-n pielea instructorului este o expriență nouă și diferită și cu ocazia asta mă bucur să pot avea înțelegerea din ambele tabere. Nu mi-am propus să fac o carieră în fitness, este un cuvânt mare și cei mai buni oameni pe care îi știu în zona asta au deja peste 10 ani de experiență și sunt dedicați domeniului 24/7. Dar știu că, într-o formă sau alta, fitness-ul este un instrument prin care voi putea să ofer ceva în plus oamenilor la nivel motivațional. Despre mine știu că am capacitatea să inspir, că am făcut deja asta prin transformarea persoanei mele și că, încet, încet, încep să am skill-urile necesare nu doar la nivel de comunicare, ci și la nivel practic, de execuție. Astfel, așa cum mi-a plăcut întotdeauna, în orice am făcut, voi avea o viziune globală asupra fenomenului.

Așa cum în jurnalism și comunicare știu să fac presa scrisă, televiziune și PR (mai am de învățat radioul) și în zona de fitness voi completa experiența mea din poziția omului care a făcut o schimbare cu cea a instructorului care poate deveni ghid motivațional pentru oamenii care vor să facă un pas înainte și la nivel psihic, și la nivel fizic prin intermediul sportului.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: