Ce caută tăticii în online?

by Andreea Vasile

Numărul din iulie-august al revistei Marie Claire. Titlul de pe copertă “Panică: avem un bebeluş” răspunde la o întrebare simplă: ce caută tăticii în online?

Am scris un feature pentru Marie Claire de iulie-august. Ideea era să adun poveşti despre taţi cu bloguri: istorii nebune despre ei şi copiii lor, idei caraghioase despre cum văd ei educaţia unui copil, mi-i închipuiam un soi de rollercoaster uman în care se-ascund adrenalina, şi amuzamentul, şi, de ce nu, poate lipsa, câteodată, de responsabilitate.

***

Am avut o surpriză! Taţii cu care am vorbit şi pe care i-am ales fiindcă scriitura lor de pe blog e ghiduşă, alertă şi sinceră, s-au dovedit a fi oameni pentru care introspecţia şi întrebări ca: Sunt bun să le fiu tată? Am ce să-i învăţ? Oare copiilor mei le place de mine? sunt baza de la care pleacă relaţia lor cu cei mici.

***

La 1 martie 2012, mulţi taţi români au strâmbat din nas. O directivă a Uniunii Europene  anunţa că şi ei sunt obligaţi să stea acasă, în concediu de îngrijire a copilului, minimum o lună. Cum adică să stau acasă cu copilul?, s-au întrebat taţii, ca şi când să fii părinte este prin excelenţă un rol de gen feminin. Însă pentru unii bărbaţi legea n-a contat nici cât negru sub unghie. Ba au mers chiar mai departe şi şi-au povestit noile aventuri de viaţă pe blogurile de taţi.

(Aşa începe articolul meu. Continuarea o puteţi citi în revista care este de azi pe piaţă).

***

Le mulţumesc lui Mihai (treibadica.blogspot.com), lui Eduard (ta-su.blogspot.com), lui Liviu (viatadetata.wordpress.com) şi lui Călin (blog.nobine.ro) pentru că au acceptat invitaţia şi pentru că-s nişte părinţi aşa mişto.

Copiii voştri sunt super norocoşi că vă au! La fel şi soţiile.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: