Ce mai ascult: The XX – I See You

by Andreea Vasile

Stăteam pe malul râului Bega în Timișoara și beam un pahar de prosecco când la bar a început muzica celor de la The XX. ”Îmi plac foarte mult”, a spus Adrian, fără să-și dea seama că astfel îmi readuce în atenție o trupă pe care și eu ascult cu mare plăcere și care anul ăsta m-a însoțit în căști datorită ultimului album ”I See You”. I-am ascultat la fel de mult cum i-am ascultat pe Twenty One Pilots și al lor ”Blurryface”, un album superb, despre care o să scriu separat (lansat însă în 2015).

De The XX am aflat prima dată în 2013 când i-am văzut la Summer Well, festivalul de muzică de la Buftea, față de care am în continuare sentimente amestecate. Deși îmi place mult muzica britanică, multe dintre trupele pe care le-am ascultat acolo sună super în căști sau în intimitatea casei, dar sunt fără sare și piper în concerte ca și când muzica lor are sens doar în anumite contexte. N-a fost însă cazul celor de la The XX.

it-could-be-love-alasdair-mclellan-on-his-collaborative-relationship-with-the-xx-1496659878

The XX, trupa originară din Londra, s-a înființat în 2005 și de atunci cântă fără încetare. Îmi place muzica lor pentru că sună simplu, curat, iar vocea lui Romy Madly Croft e caldă și puternică, dar în același timp sensibilă. Deși trupa e de atât de mult timp pe piață, a scos numai 3 albume, la intervale de timp lungi. Până la ”I See You”, album cu care acum se află în turneu, precedentul, ”Coexist”, fusese lansat în 2009.

În Europa îi mai poți prinde în concert până pe 10 septembrie, pentru că apoi The XX își va continua turneul în Statele Unite ale Americii și-apoi în Mexic până la sfârșitul lui noiembrie.

Foto: vice.com.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: