Cea mai deprimantă zi din an a atins cota maximă în România

by Andreea Vasile

femeie

Cea mai deprimantă zi din an a fost înregistrată la cote maxime aici, în România

Un psiholog britanic (ce altceva?) s-a jucat cu cifrele și, în urma unui studiu matematic, a ajuns la concluzia că a treia luni din orice an este cea mai deprimantă zi pentru omenire. Cliff Arnal a lansat această teorie în anul 2005 în urma unor variabile ca sărbătorile de iarnă abia încheiate, facturile crescute la utilități, datoriile, nivelul motivațional scăzut și faptul că, șoc, majoritatea oamenilor urăsc zilele de luni.  Eu aș spune, ca și voi, că argumentele sunt pentru o mare parte dintre români, cel puțin, motive pentru depresie în absolut fiecare zi din an și poate că, dacă psihologul britanic ar fi făcut o vizită aici, ar fi declarat fiecare zi din an drept ”cea mai deprimantă”, astfel încât, la final, să poată oferi titlul deprimant de cea mai deprimantă țară României. Timpul nu este însă pierdut și până când psihologului îi va fi dată lumea și teoria peste cap, să vă zic totuși de ce în România a fost azi, cu adevărat, cea mai deprimantă zi.

Ministrul Muncii, doamna Mariana Câmpeanu, știți voi, o femeie care arată ca o bunicuță depășită de viață, în general, nu că vreau să fiu nepoliticoasă, însă este suficient să îi vedeți fotografia ca să îi citiți chipul și să înțelegeți că doamna aceasta se ocupă cu politici ale muncii, adică ea știe cum stăm noi, românii, din punctul ăsta de vedere, ce este de făcut să o ducem mai bine și cum planurile ei pot fi puse în aplicare. Bun! Doamna a spus azi la televizor că femeia trebuie ajutată să petreacă mai mult timp cu familia. Și a explicat cum are de gând să ajute la acest aspect:

Trebuie să le ajutăm pe femei, să aibă condiții pentru creșterea copilului. Să le ajutăm cu semipreparate, să nu mai stea să curețe cartofi.

mariana campeanu

Doamna Mariana Câmpeanu, fericit ministru al muncii, care le va reda femeilor din România dreptul la o viață de familie fericită

În momentul imediat următor declarației, România a înregistrat o cotă alarmantă de tristețe. Pământul s-a zguduit și sesimologii au crezut, pe bună dreptate, că avem de-a face cu un nou cutremur. Au avut parțial dreptate pentru că cealaltă jumătate a adevărului este că am avut de-a face cu un cutremur de prostie. Astfel, teoria psihologului britanic a avut o aplicabilitate de 100% în România, țară care, în urma declarației doamnei ministru, s-a confruntat azi, într-adevăr, cu cea mai deprimantă zi din an, până la acest moment.

mc

McDonald’s te-așteaptă mereu

În 2013, un studiu al Institutului de Endocrinologie C.I.Parhon din București a relevat faptul că 50% din populația României este supraponderală, iar 25% obeză, ceea ce ne clasează pe locul al III-lea în topul țărilor din Uniunea Europeană unde există probleme majore cu greutatea în rândul populației. Specialiștii spun că asta se întâmplă din cauza primei generații de după 1990 care a dat cu nasul de gustul mâncării de plastic, așa numita ”generație fast-food”. 30% dintre femeile din România au greutatea peste normal și 20% dintre bărbați se află în aceeași situație. Nici obezitatea infantilă n-o duce mai bine. Între 10 și 14% dintre copiii români sunt supraponderali, iar numărul este în creștere.

Doamna Câmpeanu, spot on, stupid!

Later edit: Un avion cu șapte pasageri s-a prăbușit azi în zona județelor Cluj, Bihor și Alba. Victimele au fost găsite după șase ore pentru că ne lipsesc toate în caz de prim ajutor – tehnică şi, mai ales, oameni, dar şi o mai bună coordonare. Primul care a ajuns la victime a fost un … pădurar. Pilotul a decedat și un medic rezident e în stop cardiorespirator. Acum, cu siguranță, cea mai deprimantă zi a fost înregistrată în România.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: