Cel mai important lucru despre Venetia pe care ghidurile nu vi-l spun

by Andreea

Eu calatoresc light. Oriunde ma duc, imi iau bagaje putine. Acum doi ani cand am plecat in Thailanda o luna de zile am avut un bagaj de numai 7 kilograme in spate asa ca Venetia pentru 4 zile a constat intr-o geanta de umar si aia e. Cu toate astea, multi turisti aveau geamantane uriase. Unii, de-ar fi putut, cred ca si-ar fi luat si cuferele cu ei. In general, astia cu bagajele voluminoase erau americanii.

Cel mai important lucru pe care ghidurile despre Venetia nu-l spun sau il spun undeva, pe fuga, intre multele pagini este ca NU trebuie sa ai bagaj voluminos pentru ca Venetia e PLINA de poduri cu TREPTE si niciun fel de mijloc de transport in afara vaselor care circula pe Canal Grande. Deci principiul “carat cu carca” se aplica la aproape orice fel de transport in Venetia, de la geamantane, la obiecte casnice, la marfa pentru magazine. In sensul asta, Venetia este o sala de sport pentru ca iti mentine conditia fizica.

Cand pleci la Venetia, e bine sa ai un bagajel. E oricum foarte cald vara si cald in restul anului caci, ca orice oras inconjurat de ape, temperatura nu-i niciodata extrema ca-n Romania, ci constanta. Multi oameni care veneau si plecau din Venetia urau viata in momentul caratului de bagaje voluminoase. Sunt sigura de asta.

De asemenea, mai cred ca e orasul cel mai prost in care sa pleci in vacante cu copilul in carut. Carut peste poduri, carut in barca, ia copilul in brate, ia carutul, bai, carutul n-are loc, valeu. In bunul spirit vestic in care parintii isi considera copiii oameni si-i iau peste tot de la cateva luni, Venetia nu-i oras pentru nou-nascuti si infanti care nu se deplaseaza pe propriile picioare.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: