Cine citeşte bloguri în România

by Andreea Vasile

Manafu a scris despre analiza Refresh.ro despre audienţa blogurilor în România pe baza datelor SATI.

2.992.000 români citesc frecvent bloguri, adică vreo 10% din populaţia ţării, if even, adică foarte puţini.

Dar ce mi-a atras atenţia este asta: numărul cititorilor de bloguri cu venituri de peste 3500 lei ajunge la 8,5% în rândul celor care citesc frecvent bloguri.

Mie asta îmi sugerează că oameni cu poziţii în middle şi top management citesc bloguri frecvent ceea ce înseamnă că un om cu un blog are şanse să fie văzut şi recrutat de un asemenea cititor. Chiar dacă, as an overall, numărul de cititori de bloguri e mic, faptul că o mare parte dintre ei e alcătuită din grupul ăsta cu venituri mari e un semn bun în ceea ce priveşte forţa de muncă şi dovada că ei sunt interesaţi să găsească spirite creative şi închegate prin intermediul mediului on-line. Şi, poate cel mai mişto e că, din experienţă zic asta, recrutatorii care fac asta sunt la rându-le în domenii liberale, open-minded, out of the box.

Vă reamintesc că Ina şi cu mine am ajuns la Tabu pentru că Cristina Bazavan ne citea blogurile.

0 comment

You may also like

0 comment

leon danka June 24, 2011 - 4:05 pm

open-minded my ass, numai bate campii in mod subiectiv!!, te au luat pe tine, si asta cred ca este o idee general valabila, pentru pur si simplu fapt ca este un trend, a avea blog si a ti spune parerile (repet) in mod subiectiv, care nu are nici o treaba cu open-minded.sa fi libertin in gandire, sa ai mai multe puncte de reper, si de acolo sa construiesti o parere dar in nici un caz subiectiva, da, .. in acest segment pot sa vorbesti de faptul ca ai fost angajata pentru ca scrierile tale sunt “open-minded”.dar in nici un caz tu sau oricine din tara asta, inca nu avem noi idee de ce inseamna open-minded.. (sau draga, mai pe romaneste, nu avem noi nici cultura nici istoria nici ce mai vrei tu, suntem plini de prejudecati etc etc etc deci fara deci open-minded?.. ataaaaat.
ma intreb care ar fi blogerul de pe internet categorisit “close-minded” sau “lipsit de viziune”..
avand in vedere ca fiecare isi da cu parerea despre un lucru sau o actiune traita etc etc etc, intr un spatiu virtual , pentru ca isi permite.. asta nu l face open-minded.. sa fim seriosi.. sau macar tu incearca sa fi.
ca sa nu te mai intreb inca un lucru si il fac exact pe textul pe care l lai scris.spirit creativ?in ce?in compozitie online despre una alta?…

Reply
Andreea June 24, 2011 - 7:08 pm

am scris ca cei care recruteaza sunt din domenii liberale, open-minded. nu blogerii. si, ca un p.s., nu inteleg de ce atata inversunare. pana una-alta, subiectul discutiei era legat de faptul ca mare parte din cititorii astia au venituri peste medii si ca sunt potentiali angajatori. asta era, nu ce am scris eu despre cum ii vad pe angajatori. adica sa-mi scrii ditamai comentariul pentru ca nu-ti place o opinie de-a mea, care vine din experienta, mi se pare o pierdere de vreme…

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: