Cine stă, cine moare?

by Andreea Vasile

Ieri, 200 de câini au fost omorâţi, prin eutanasiere, la ordinul primăriei din Botoşani, de către angajaţii adăpostului. Primăria a spus că patrupedele erau bolnave, iubitorii de animale că totul e o minciună şi că animalele au fost ucise. Seara am văzut imaginile de la adăpost şi l-am înţeles foarte bine pe unul dintre băieţii care, uitându-se peste gard să vadă masacrul, s-a dat jos cât ai zice “câine mort”, ţinându-se de stomac. Că i se făcuse rău fizic sau rău la inimă, nu se ştie.

Eu nu am soluţii pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi. Dar cred că practica uciderii la scară largă a unor animale la care ne referim, în mod obişnuit, ca la cel mai bun prieten al omului, atrage energia proastă. Dacă relaţiile pe care le avem, cu alţi oameni, animale, natură, sunt de gândit şi la nivel energetic, atunci 200 de câini omorâţi într-o ţară în care  cred că oamenii sunt mai degrabă buni decât răi, mai adaugă un pic de karma proastă la un overall de situaţii mai degrabă grele decât bune prin care, ca societate, trecem.

Îmi amintesc, fără nicio legătură, sau cu o poate mare legătură, de ceea ce citisem, la un moment dat, într-un dialog dintre părintele Arsenie Boca şi un credincios care venise la el. Şi părintele Boca îi spune: “Mă, voi ca ţară o s-o duceţi rău. O să fie ţiganii mai mulţi ca voi.” Şi credinciosul întreabă: “De ce părinte?” “Mă, în timp ce voi vă omorâţi copiii nenăscuţi, ei îi lasă să fie”.

România este pe primul loc în Europa la numărul de întreruperi de sarcină. În ultimii 50 de ani, în România s-au făcut peste 22 de milioane de avorturi.

Uşurinţa cu care luăm şi cu care, câteodată, poate privim dreptul cuiva, fie om sau animal, de a trăi sau de a muri, este, cred, o temă de reflecţie…

0 comment

You may also like

0 comment

Alex Rosu May 12, 2011 - 7:33 am

Wow – in acelasi blog post avem:
– rasism mascat impotriva tiganilor;
– manifest religios impotriva avortului;
– o incercare de a echivala viata unui om cu viata unui caine;
– credinte nefondate in supranatural.

Good going!

Reply
Andreea May 12, 2011 - 7:35 am

Concluziile pe care le-ai tras iti apartin.

Oricum, ma amuza partea cu “rasismul mascat”. Ma intreb daca ai dat send comentariului convins ca este o atitudine la care ader. Which would be weird dat fiind ca ne stim destul de bine…

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: