Conversaţii esenţiale

by Andreea Vasile

O conversaţie esenţială este, pentru mine, una în urma căruia mă simt mai uşoară sufleteşte. De obicei, într-o conversaţie esenţială eu sunt cea care vorbeşte puţin pentru că discursul partenerului de vorbă mă fascinează. Că e subiectul de discuţie, tonul vocii sau cuvintele care îmi sunt spuse, o conversaţie esenţială îmi dă, chiar şi fără să cer, răspunsuri la întrebări pe care, de obicei, mi le adresez în interior. Poate că persoana din faţa mea vorbeşte despre situaţii personale care, în aparenţă, nu mă ating, însă este ceva în felul în care formulează ce are de spus care mă face să legitimez persoana ca fiind purtătoare de înţelepciune, una din care iau şi eu puţin. În fine, o conversaţie esenţială pentru mine este una în care am în primul rând încredere în judecata şi-n echilibrul persoanei din faţa mea. Nu întâlnesc multe astfel de persoane aşa că recunosc imediat pe aceia despre care ştiu că îşi vor lăsa amprenta. Şi că ei rar, ori poate niciodată, nu vor şti asta.

*

Mâine, la Digi 24, emisiunile de la departamentul de producţie, unde lucrez, intră în cel de-al doilea sezon de viaţă. Echipa fiecărei emisiuni a muncit în această vară ca să se reîntoarcă mai bună, pentru telespectatori, în următoarele luni. Invitaţi noi, subiecte interesante, platouri schimbate, toate au suflu proaspăt. Însă eu am să mă leg de Conversaţii esenţiale, emisiunea pe care o puteţi urmări în fiecare sâmbătă seara, de la 20.10 şi care e prezentată de Iuliana Ciugulea. De ce vă spun de Conversaţii esenţiale?

*

În sezonul al doilea, acesta care începe mâine, am luat o pauză de la editare şi m-am alăturat (sau am fost alăturată de cine a crezut că asta ar fi bine pentru mine) echipei care produce Conversaţii esenţiale, în calitate de reporter (şi altele). Şi sunt foarte bucuroasă! În primul rând reiau munca de teren de care mi-a fost dor. În al doilea rând am producător un om tare bun şi blând. În al treilea rând, Iuliana este un om cu mare pricepere în televiziune (Google her) şi ce-mi place cel mai mult la ea este că ştie să creeze momente (şi astea sunt foarte importante într-o emisiune de 50 de minute).

Mă alătur echipei într-un moment mişto din mai multe puncte de vedere: emisiunea îi are invitaţi pe unii dintre cei mai importanţi oameni de cultură din România, deci aşa îi cunosc şi eu. Pe urmă, dacă până acum emisiunea avea loc în platou, din al doilea sezon, adică de mâine, emisiunile devin mai vii, mai dinamice, cu mai multă interacţiune. Şi asta pentru că filmăm în mai multe locaţii, de obicei acolo unde personajul are treabă şi asta ca să-l prindem în mediul lui natural.

Aşa s-a întâmplat şi cu filmarea pentru prima ediţie, cea cu regizorul Stere Gulea, despre care am scris într-un post anterior. Am fost pe platourile de filmare de la “Sunt o babă comunistă” într-una dintre ultimele zile de filmare şi am văzut cum se face o peliculă. Sigur, acesta a fost doar un pretext ca să-l vedem pe Stere Gulea în mediul lui: cu echipa de filmare, cu preocupările sale obişnuite, cu modul de viaţă care îl face să fie cine este.

Iuliana Ciugulea, prezentatoarea emisiunii Conversaţii esenţiale

*

Mâine, de la ora 20.10, vă aştept la prima conversaţie esenţială din noul sezon, cu Stere Gulea, dar şi cu alţi oameni deosebiţi care i-au fost în preajmă zeci de ani şi pot vorbi despre el cu relaxarea celor care sunt prieteni cu cineva de atât de mult timp încât vorbele-s prea mici ca să prindă puterea relaţiei ce-i uneşte.

Până atunci, promo-ul emisiunii poate fi văzut AICI. Ah, şi daţi un LIKE paginii emisiunii că acolo vor apărea prima dată noutăţile despre invitaţi şi ce mai facem noi.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: