Creioanele ADA

by Andreea

Sursă foto aici.

Caută pe Google creionul dermatograf ADA şi vei găsi numai laude la adresa acestui produs cosmetic minune care costă doar 1 leu.

Folosesc creionul dermatograf ADA încă din liceu şi, aşa cum vor mărturisi mii de utilizatoare, un produs mai bun din aceeaşi divizie aproape că nu există pe piaţă. Cum se face că pentru o sumă minimă ai parte de efect maxim? O întrebare la care m-am gândit de multe ori, dar pentru care nu am căutat niciodată răspunsul. Până azi.

Am plecat de la premisa, firească, după cum credeam eu, că ADA este un produs al vreunei companii cosmetice, dar, surpriză, nu este. Răspunsul a venit tot de pe Google după o cercetare mai atentă. Aşa am ajuns la producătorii de creioane Europencils.

Dacă intri pe site-ul lor, în mod evident, compania produce creioane colorate, creioane grafit, creioane didactice ş.a.m.d. Totuşi, printre toate astea, veţi găsi şi secţiunea de creioane cosmetice în care se găsesc şi creioanele ADA. De fapt, asta este tot ceea ce există la secţiunea cosmetice. Deci Europencils, în principal producători de creioane folosibile pe hârtie, produc şi cel mai bun creion cosmetic, conform mărturisirilor majorităţii, din România.

În afara preţului foarte mic, calităţile principale ale creionului ADA sunt că are mina cremoasă, că rezistă timp îndelungat şi că, şi atunci când se întinde, e aproape imperceptibil. Poate că tocmai fiindcă e fabricat de o companie de creioane, creionul ADA este atât de reuşit.

Apropo, Europencils este din Sibiu, dacă eraţi curioşi. Şi încă o surpriză a fost să găsesc informaţii legate de faptul că înainte de 1990 tot ăsta era creionul folosit de femeile din România, pe atunci numai în nuanţă de negru, azi într-o paletă largă de culori.

Lapte Doina, beware, ai competiţie!

Dacă şi tu foloseşti creionul ADA, spune-mi cum l-ai descoperit, ce-ţi place la el şi de unde îl cumperi.

14 comments

You may also like

14 comments

roesha February 9, 2011 - 3:27 pm

foloseam si eu ADA pana acum vreo 3-4 ani, nici nu-mi mai aduc aminte de unde stiu de ele, legacy de la mama probabil.

Reply
Alexandra February 9, 2011 - 3:35 pm

Si eu folosesc tot creioane Ada si le-am descoperit la mama cand eram mai mica. Prin liceu cand am inceput sa folosesc in mod frecvent dermatograf imprumutam creioanele mamei si am ramas cu ele. Cel mai mult imi place la ele faptul ca rezista foarte mult si ca sunt foarte moi. 🙂

Reply
Andreea February 9, 2011 - 3:39 pm

l-am editat. sper ca e ok asa. merci si eu pentru intelegere.

Reply
Sky February 9, 2011 - 3:47 pm

Hm, nu le-am incercat dar daca le recomanzi cu atata caldura ma faci curioasa :>

Reply
Andreea February 9, 2011 - 3:49 pm

Out of all people, chiar tu sa nu le stii? Surprisssseddddd. Pup 🙂

Reply
S. February 9, 2011 - 5:25 pm

Creioanele ADA… Cele mai bune!

Eram prin clasa a 6a, colegele mele se dadeau cu un pic de creion la baie. ADA, cel mai ieftin. Era vremea sutienelor cu tone de bureti care se gaseau in piata la preturi de nimic, a hanoracelor gri in patratele si a sprayurilor colorate pentru par. M-am dat si eu de cateva ori, dar la 12 ani eram ridicola.

Cand ma mai domnisorisem, pe la 15, m-am dus spasita la mama si i-am zis ca imi doream si eu un dermatograf. Cucoana mi-a zis sa-l folosesc pe al ei din cand in cand, dar cu moderatie – avea 2cm si il avea de atatia ani, ca nici nu mai stia ce era cu el.

Clasa a 9a. Am ajuns intamplator la Bistrita, la o prietena cosmeticiana. Mama stiindu-mi doleanta si nevrand sa-i dea copilului nici Diorul care e dur, nici Bourjoisul care se intinde, a intrebat-o pe gagica. “No, uite, merem mane in piata aci, asculta-ma pe mine…”

Evident ca mama a monopolizat o intreaga paleta de culori pe care mi-a oferit-o cu imprumut. Eu m-am dus la metrou la Universitate. Am si in ziua de azi aceleasi creioane de acum ani buni si sunt minunate. Am incercat Dior, Chanel, Estee Lauder, Bourjois, L’oreal… Mizerabile.

Reply
miha February 9, 2011 - 8:33 pm

Si eu folosesc creion negru ADA, l-am descoperit in clasa 7-8 la un mic butic (consignatie) de langa piata(GL) si imi place si acum !

Reply
sorinafakeday February 13, 2011 - 2:10 pm

le-am folosit demult. si nu le-am mai vazut pe piata – au ceva misterios si nostalgic in ele. creioanele ada nu se termina niciodata, doar se pierd…

Reply
Andreea February 13, 2011 - 4:36 pm

ahahahahaha. mi-a placut partea cu ‘nu se termina, doar se pierd’. asa e 🙂

Reply
Melagrana February 13, 2011 - 5:22 pm

Si eu folosesc, insa mi se pare ca se intinde cam mult pentru un creion care se vrea “cel mai bun” de pe piata. Ultima data l-am cumparat de la metrou de la gara de nord :d

Reply
Andreea February 13, 2011 - 5:45 pm

ma indoiesc ca se vrea cel mai bun de pe piata. 🙂

Reply
Dorina February 14, 2011 - 7:58 pm

Sunt foarte bune creioanele ADA.
Nu uita sa pui sursa foto….!

Reply
Andreea February 14, 2011 - 9:46 pm

Am pus. Sorry de omisiune. 😉

Reply
Laura February 27, 2019 - 11:48 pm

Locuiesc in Norvegia , nu folosesc nimic altceva decit Ada.. chiar zilele adtea am vorbit cu nepoata mea să-mi trimita prin posta – scrisoare- un set de creioane..verdele închis e preferatul meu ! I ❤ Ada !

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: