Crina “Coco” Popescu

by Andreea

Când uşile glisante se deschid, Crina “Coco” Popescu, într-un tricou cu mânecă scurtă şi cu un rucsac mare în spate, iese senină. “Pentru ea, aici, în România, azi e o zi caldă”, mă gândesc. Comparativ cu Antarctica, nici n-are cum să fie altfel. “E-n mânecă scurtă şi tatăl nu-i spune nimic”, îmi zic în continuare în timp ce jurnaliştii încearcă să-i atragă atenţia pentru poze şi declaraţii. Sigur că tatăl nu-i spune, ca orice părinte îngrijorat că gripa păzeşte s-atace în orice moment, să-şi ia o bluză cu mânecă lungă pe ea. În definitiv, fata asta tocmai a coborât cei mai înalţi munţi din lume, deci să-şi facă griji pentru o răceala e lipsit de sens.

*

Crina “Coco” Popeascu are 16 ani şi este prima alpinistă din lume care a încheiat circuitul Seven Vulcanoes după ce a cucerit Mount Sidley (4285m), cel mai înalt vulcan al Antarcticii. Coco mai deţine 2 recorduri: cea mai tânără alpinistă care a escaladat vârfurile Kilimanjaro-Uhuru Peak (la 14 ani) şi Carsteusz Pyramid din Indonezia (la 15 ani).

*

Coco se gândeşte la şcoală. Nu ştiu dacă se gândeşte pe bune sau din politeţe sau din reflex. Ca atunci când ştii că, deşi ai făcut ceva incredibil, cotidianul bate la uşă – eseul la română, teza la mate, lucrarea la geografie. Adică, bine, am urcat cei mai înalţi munţi, dar în clasă, alături de colegii studioşi, asta oare câtă valoare o să mai aibă? În fine, sper să aibă colegi şi profesori de treabă că-i păcat, deşi nu neadevărat, că invidia e boală grea. Dar să fiu în locul lui Coco, nici că mi-ar păsa. Când faci ce-a făcut ea îţi mai este frică, cu adevărat frică, de ceva?

*

Coco dă interviuri, răspunde la toate solicitările şi, după ce termină cu ea, jurnaliştii se duc la tatăl ei. Răzleţ, în mulţime, steguleţe cu “Îţi mulţumim că ne-ai arătat ce înseamnă România”. Dintr-o dată, în braţele tatălui, apoi în cele ale lui Coco sare sora cea mică. E timidă şi nu se lasă fotografiată. Pe tata îl îmbrăţişează încontinuu. Apoi, înţelegând momentul pe care sora ei îl trăieşte, se aşează lângă Coco la poze cu ambele braţe în jurul trunchiului ei la care abia ajunge.

Coco şi sora cea mică

*

Tara Duveanu a creat, pe Facebook, evenimentul prin care îi invita pe ceilalţi să o întâmpine pe Coco la aeroport. Au dat “attending” aproximativ 40 de oameni, motivul pentru care, probabil, echipa de la GMP şi Webstyler, cei care au sprijinit-o, financiar, pe Coco, au pus la bătaie şi-un autobuz, cursă specială, din Piaţa Victoriei până la Otopeni şi înapoi. Surpriza, neplăcută, că în autobuz s-au urcat, la ceasul adevărului, maxim 10 oameni, arată, din păcate, că de la teorie la practică e cale foarte lungă.

E o vreme, când suntem pe la vârsta liceului, cel mult a facultăţii, când cuvintele rostite sub formă de promisiune sunt dulci şi ademenitoare. Te încrezi în ele cu uşurinţă şi cu credinţă. Neîmplinite, ele devin temelie a neîncrederii şi fapta ia locul lor. Vine, deci, vremea când acţiunea săvârşită e singura în care merită să te încrezi în astfel de momente în care cuvântul promis nu valorează nimic.

*

Crina “Coco” Popescu alături de tata, mama şi sora

Felicitări Coco!

GSP tratează pe larg subiectul.

Ştirile Pro TV, cu video, tot despre Coco.

Ina Ţăranu Hofnăr, colegă şi prietenă, scrie, din altă perspectivă, despre ziua de ieri. Creditul pentru fotografiile folosite în post îi aparţin.

0 comment

You may also like

0 comment

x_choco_z February 27, 2011 - 5:34 pm

Frumoasa realizare a d-soarei Coco, mult curaj! Si cred ca este si o fata cu feminitate, nu este masculina, precum multe dintre femeile “moderne”.

Acum ma gandesc la faptul ca poate a favorizat-o mult statura ei mignona, poate la aceasta “categorie” frigul este lesne de invins.

PS. Andreea, scuze de indrazneala, insa numele Inei este un pic gresit, adica:
1. la blog-roll ar trebui Ina Ţăranu Hofnăr, daca tot are diacritice in primul , ar fi corect sa fie si la al doilea, ori complet fara diacritice
2. iar la linkul de mai sus ar trebui corectat adica pus “n”-ul la locul lui
🙂

Reply
Andreea February 27, 2011 - 5:49 pm

am ceva cu Ina 🙂

Reply
x_choco_z February 27, 2011 - 8:11 pm

honfar? muahahahahaha
that is sooo marfa, “fato”

Reply
x_choco_z February 27, 2011 - 8:12 pm

ps. si eu am ceva cu ina 😉

Reply
Andreea February 27, 2011 - 8:17 pm

o s-o anunt. she has plenty of weirdo fans, dar unul/una in plus sigur n-o s-o surprinda 🙂

Reply
x_choco_z scared February 28, 2011 - 5:17 pm

get outta here! you wont tell her..
pliiiiiiiiiiiiiiiiizzzzzzzz
she doesn’t have to know
I am the weirdest one of all, best than money can’t buy

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: