[Cronica de nunta] Unde e Modelu?/partea II

by Andreea

Cum ajungi in comuna Modelu

Am iesit pe autostrada Soarelui. Afara, o vreme calda si, in masina cu sofer, Morko si cu mine cantam oldies, but goldies songs. In rochiile vaporoase, a ei verde, a mea roz, ambele din voal, fumam tigari subtiri si ne gandeam, privind pe geam, la tot felul de lucruri. Nu am vorbit foarte mult pe drum. Mai mult am cantat. Si am incercat sa gandim strategia pentru momentul in care Morko va trebui sa incalte sandalele Nine West de 13 centimetri care, la momentul calatoriei, erau, in cutie, intre noi.

*

La kilometrul 80 si ceva am facut dreapta spre Calarasi si am mai mers, asa, vreo 50 de kilometri pana cand am intrat in oras. Ana ne-a dat indicatii precise despre ce trebuie sa facem si, acum, in timp ce scriu, incerc sa redau, cat mai fidel, spusele ei: “Cand intrati in Calarasi, mergeti inainte pana ajungeti la o statuie unde faceti stanga, apoi mergeti pana la un semn galben unde faceti dreapta. Acolo e biserica”. Daca astea sunt indicatiile pe care le-a dat tuturor, e clar ca ceremonia religioasa va mai avea loc in prezenta a maximum cinci oameni, daca are noroc si daca au ei noroc sa ajunga. In Calarasi, Morko a sunat-o pe Ana, care se afla in masina cu nasii si a intrebat-o, din nou, cum se ajunge. Indicatiile au fost neschimbate asa ca am tinut drumul drept asteptand sa apara statuia.

*

La statuie am facut stanga si, mergand tot inainte, am iesit din Calarasi. “Eu o sun pe Ana din nou”, a spus Morko si-a format numarul. “Intreab-o cu ce era statuia”, zic eu. Morko intreaba si aflam ca era o statuie cu eroi. “Da, da, asa e, cu eroi era”, ne bucuram amandoua, desi, in continuare, nu intelegeam de ce iesim din Calarasi. Ana ne spunea ca trebuie sa ajungem in Modelu. “Dar ce-i Modelu? Un cartier, un sat? Intreab-o”, ii spuneam lui Morko. Am aflat ca e o comuna, dar n-am aflat cum sa ajungem, asa ca i-am inchis Anei telefonul si-am intrbat o localnica. De unde eram noi, trebuia sa facem dreapta si sa mergem inainte. Uraaa.

*

Drumul spre comuna Modelu a fost ca un concurs de off-road. “Bai, unde mergem?”, ne intrebam in timp ce Bob Marley canta in masina. Noi nu mai aveam chef sa fredonam cu el si, in asteptarea comunei cu pricina, ne intrebam ce naiba se-ntampla daca facea nunta intr-o biserica in Bucuresti. In cele din urma, am vazut semnul ca am intrat in comuna Modelu si ne-am bucurat si numele comunei ne-a facut sa radem toata ziua. Am gasit si semnul galben pe care scria “spre primarie” si am facut dreapta. Dupa 50 de metri, pe stanga, am gasit biserica si, in fata ei, unii invitati ajunsesera deja. Pana la urma au ajuns toti.

*

Singurul care s-a ratacit, motiv pentru care a inceput slujba cu 30 de minute intarziere, a fost chiar mirele. Si, pana in acea zi, doar el stia unde se insoara.

*

Comuna Modelu este asezata in partea de sud a Judetului Calarasi pe malul stang al bratului Borcea, cuprinsa intre comunele Roseti la est, Dragalina si Perisoru la nord, Stefan Voda si municipiul Calarasi la vest si judetul Constanta la sud. Coordonatele geografice ale comunei Modelu sunt: 27°27 Longitudine estica si 44° 11 latitudine nordica. Suprafata comunei este de 12.232 ha, din care 570 de ha este teren intravilan.

Eu (stanga) si Morko (dreapta) pe ulita in comuna Modelu

Citeste partea I aici.

0 comment

You may also like

0 comment

Monica September 15, 2010 - 7:56 am

Absolut teribila postarea!!!! o lectie de geografie mai mult decat folositoare pentru cine se va nimeri vreodata pe acolo :)))))

Reply
Andreea September 15, 2010 - 8:00 am

multumesc. ma gandeam acum ca prima tv are o emisiune noua “miss fata de la tara”. poate ar trebui sa se duca pana in modelu sa vada daca gasesc ceva =)

Reply
Corina September 15, 2010 - 8:16 am

hahahhaah! genial! avand in vedere locatia, ar fi trebuit ca isaia dantuieste sa fie cantat pe beat-uri de insusi “the model”. va facea gioco legatura!

Reply
Andreea September 15, 2010 - 8:17 am

da, si la legatura asta cu modelu lui gioco ne-am gandit. ajung si la isaia in aceasta cronica. stati pe frecventa 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: