Cu Ana la benzinarie

by Andreea

Ana a fost bolnava saptamana trecuta. Ieri, cand am vorbit cu ea la telefon, abia astepta sa iasa din casa fiindca se plictisise ingrozitor. Azi a iesit si, in doar cateva minute, a recuperat toate zilele in care a absentat, melancolica, din viata publica. Pentru ca povestile cu ea incep sa devina o obisnuinta pe blogul asta, inaugurez oficial rubrica “Intamplari cu Ana”.

Ramasa pe rezerva la masina in dimineata asta, Ana ajunge pe 13 septembrie in cautarea unei benzinarii. Gaseste in cele din urma un Lukoil si, in vreme ce statea in coloana, asteptand sa-si faca intrarea la pompa, vede o masina care nu mai putea inainta pentru ca rotile i se invarteau in gol. Nimeni nu se deranja sa-l ajute pe tip – nici cei de la benzinarie, nici cei care alimentau, nici cei care stateau in masini, in coloana, asteptand, ofticati, sa bage benzina.

In cele din urma, Ana, cu marele ei spirit civic, de cele mai multe ori inutil, iese din masina, il anunta pe patit ca se duce s-aduca ajutoare si intra superwoman in benzinarie. La casa, ii explica tipului ce s-a intamplat si intreaba daca este vreun angajat Lukoil sa-l ajute pe nevoias. Sictirit, i se raspunde: “Nu”. Ana iese si o anunta pe Ioana ca nu a gasit pe nimeni asa ca trebuie sa il impinga ele pe impotmolit. Se duc catre masina cu pricina si-l anunta pe sofer ca-n lipsa de ajutoare ele sunt singurele care-l pot urni din loc. Tipul, strain, se mira ca niste fete trebuie sa-i impinga masina si intreaba ce fel de tara e asta in care nimeni nu-ti sare in ajutor desi barbati cu masini colcaie prin benzinarie. “Nu conteaza asta acum”, ii raspunde Ana la nedumerirea cu tara in care se afla si-ncepe, alaturi de Ioana, sa urneasca masina. Le mai sare in ajutor un muncitor care trecea prin zona si-n cele din urma reusesc sa duca misiunea la bun sfarsit, insotite de hohotele de ras ale unuia care privea intreaga situatie in timp ce alimenta masina. Ah, nu va imaginati ca s-a dus sa dea o mana de ajutor. Doar se distra.

In urma acestei patanii, Ana a tras doua concluzii: 1. ca traieste intr-o tara a indiferentei populata de barbati impotenti [ca o completare personala, neamul prost de sex masculin de la noi tine in continuare sus, si cu succes, stindardul marlaniei]; 2. ca Toyota Yaris [masina ei] bate Jaguarul [masina impotmolitului] la categoria “cine reuseste s-ajunga la pompa pe zapada”.

0 comment

You may also like

0 comment

stefan January 18, 2010 - 5:16 pm

hehe. putea sa traga si concluzia ca toti barbatii decenti din tara asta nu se duc sa puna bezina de la rusi. 😀

Reply
Andreea January 18, 2010 - 5:20 pm

=))))))) point taken. se-ntelege totusi ca respectivii la care se face referire nu vor intra niciodata pe acest blog, so…

Reply
Monica January 18, 2010 - 7:01 pm

Mda…am vazut si eu un caz azi…unul saracul nu mai putea sa urce panta de pe Schitu Magureanu si aia din spate care claxonau si injurau nu se sinchiseau sa se dea jos sa ajute omul sa se urneasca de acolo. Adica in loc sa ajute omule sa plece de acolo ca sa se miste si ei sa mearga in treaba lor, ei prefera sa claxoneze si sa injure ca la usa cortului! De neinteles!

Reply
Andreea January 19, 2010 - 8:35 am

Sigur ca nu s-au dat jos. O poveste cu “azi am ajutat un om” e neinteresanta pe langa una cu “bai, si era un cretin azi la schitu, sa-l fut. se facuse ditamai coloana si eu ma grabeam sa ajung la etc. si boul nu se misca ….”. here you have a story!

Reply
Irina January 19, 2010 - 8:30 am

Băi, în apărarea rasei masculine vreau să spun că prietenul meu propriu şi personal a împins data trecută când a nins cel puţin două maşini în care erau oameni necunoscuţi (adică l-am văzut eu când le-a împins pe cele două, că în rest nu ştiu ce face chiar tot timpul :P). Deci poate mai sunt speranţe?

Mişto poza de la articol, e foarte “în temă” 🙂

Reply
Andreea January 19, 2010 - 8:33 am

Repet, ma indoiesc ca barbatii pe care-i arat cu degetul vor intra vreodata pe blogul asta. Sunt ocupati sa rada. 🙂

Reply
Monica January 19, 2010 - 8:35 am

Tu draga mea, daca nu ma insel prietenul tau propriu si personal nu e bucurestean…. fapt care-l absolva de gestul necugetat de a fi ajutat pe cineva necunoscut 😉

Reply
Andreea January 19, 2010 - 8:38 am

:-)))

Reply
Irina January 19, 2010 - 3:04 pm

Bucureştiul e mai degrabă populat de “ne-bucureşteni” decât de bucureşteni, aşa că nu ştiu dacă e un criteriu bun de diferenţiere…

Reply
Ana January 19, 2010 - 9:58 am

@ Andreea -multumesc 😀 promit sa fac tot posibilul sa ies cu bine din experiente cat mai amuzante =)))

Si eu fusesem injurata si claxonata cu 15 min. inainte de patania cu benzinaria.. mi-a derapat masina si am patinat artistic la 180 de grade :D, iar colegii mei din trafic s-au gandit ca sperietura nu-mi fusese de ajuns si aveam nevoie si de un fond muzical adecvat – claxoaaane!

@ Stefan – este prima data cand pun motorina de la Lukoil ( eram in cautarea omv-ului si poate imi spui ce categorie de barbati se gaseste p’acolo =))) )

Reply
Andreea January 19, 2010 - 10:03 am

bai, poate ca interpretam noi gresit. poate de fapt claxoanele sunt de incurajare. gen “stim ca te-ai speriat, fato, dar nu renunta, ia-ti masina si du-te mai departe. ti ti tiiiiiiii” =)))

Reply
stefan January 19, 2010 - 10:01 am

De la departarea la care le ocolesc nu se vede clar, dar am trait cu impresia ca doar PSD-istii. 😀

Reply
Andreea January 19, 2010 - 10:02 am

din ciclul “spune-mi unde pui benzina, ca sa-ti spun cine esti” =)))

Reply
ion January 22, 2010 - 8:43 am

avand in vedere cat de prost e carburantul de la lukoil, nu ma mira. 🙂
cum e cu egalitarismul din postul cu zapada?! :p (apropo de 2 fete care imping masina).

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: