Cu Hannibal Lecter la Florenţa

by Andreea Vasile

Apus la Florenţa

Una dintre cărţile pe care mi-am dorit să le citesc în adolescenţă (perioada în care am citit cel mai mult) a fost “Divina Comedie” a lui Dante Alighieri. N-am făcut-o însă pentru că mi-am spus că n-am cunoştinţele necesare să o înţeleg dar că va veni un moment în care voi putea face asta.

*

Mi-am reamintit de Dante în weekend când am revăzut “Hannibal”, continuarea lui “Tăcerea mieilor”. Acţiunea are loc în Florenţa, unde Hannibal Lecter este asistent curator la bibliotecă şi, ca şi-n prima parte, vorbeşte des despre Dante, de data asta cu atât mai des cu cât povestea se-ntâmplă în oraşul natal al poetului de secol 13.

Am început să visez cu ochii deschişi la o călătorie în Florenţa într-o companie care să aibă stilul şi versatilitatea lui Lecter (în afară că ucide cu sânge rece, Lecter e un personaj mişto :)) şi abilitatea de a povesti, în timp ce ne plimbăm pe străzile frumosului oraş, despre simbolismul din “Divina Comedie.

Practic, mi-ar plăcea să înţeleg opera la ea acasă.

Ah, ce frumos ar fi!

*

http://www.youtube.com/watch?v=RR4Q1xv7l58

(urmăriţi toate cele 4 părţi)

0 comment

You may also like

0 comment

MissRhyne January 12, 2012 - 9:12 am

Eu n-am vrut să citesc ”Divina Comedie”, oricum nu în adolescenţă, când nu citeam deloc, fiind prea ocupată cu Sf. Treime compusă din muzică rock, pub crawling şi tipi nepotriviţi, dar am vrut dintotdeauna (ok, de pe la 11 ani când am citit ”Agonie şi Extaz” a lui Stone) să merg la Florenţa ca să-l înţeleg pe Michelangelo la el acasă.
Şi mie mi-a fost revigorat acest vechi vis de a enşpea reluare a lui Hannibal de pe Pro. Lecter chiar ar fi un ghid bun prin Florenţa, să ştii că şi mie-mi place tare de tot de el. Are faza asta cu omorâtul, dar nimeni nu-i perfect :P.

Reply
Andreea January 12, 2012 - 9:15 am

esti asa amuzanta! =)

Reply
MissRhyne January 12, 2012 - 9:28 am

Hah, mulţumesc! Roşesc 🙂 Nici tu nu eşti de colea la capitolul ăsta! 😀

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: