Cum a ajuns PM Dacian Cioloș pe bicicleta staționară?

by Andreea Vasile

În urmă cu 2 zile, Dacian Cioloș, prim ministrul României, a fost surprins în fotografia de mai sus. Ea a fost făcută de un angajat al hotelului Marriott din București în timpul evenimentului susținut de SOS Satele Copiilor în urma căruia oricine dorea să facă sport în ziua respectivă, între 8 AM – 8 PM, putea să participe la acțiune și să doneze 25 de lei cu ocazia asta.

Cu banii strânși, SOS Satele Copiilor urma să termine renovarea terenului de sport din satul care-i aparține. Am fost curioasă să aflu mai multe despre momentul inedit, pentru că Dacian Cioloș era la Marriott cu ocazia unei conferințe ASPEN, iar faptul că s-a urcat pe bicicletă a fost unul spontan. Am vorbit cu Ana Ene, communication adviser la SOS Satele Copiilor, ca să văd ce s-a întâmplat în acea dimineață.

Ce eveniment avea SOS Satele Copiilor la Marriott când Dacian Cioloș a ajuns acolo?

Avea loc a treia ediţie a acţiunii Marriott Cycling Challenge, un eveniment dedicat SOS Satele Copiilor România, care, anul acesta, ne-a ajutat să completăm suma care ne lipsea pentru renovarea terenului de sport din satul SOS Bucureşti, vechi de 25 de ani. În satul din Bucureşti trăiesc 54 de copii. Astfel, oricine venea la Marriott şi plătea taxa de înscriere de 25 de lei putea pedala 50 minute pentru copiii de la SOS, sub atenta supraveghere a unui trainer. Detalii despre eveniment şi trainerii care au participat poţi găsi aici: https://www.facebook.com/events/292217624496199/.

Cum a apărut Cioloş acolo, cine de la voi a vorbit cu el, ce i-a spus?

Noi l-am văzut pe dl. Dacian Cioloş intrând în holul hotelului, acolo unde se desfăşura evenimentul, iar dânsul s-a apropiat de bicicletele staţionare, a întrebat ce se întâmplă acolo, i s-a răspuns că este un eveniment caritabil. Premierul a pedalat cam un minut, apoi a salutat pe toată lumea, cei prezenţi au aplaudat intervenţia sa, apoi a mai dat mâna cu reprezentanţii hotelului care erau la eveniment şi… asta a fost tot. Ulterior, a venit cineva din partea staff-ului dânsului cu cei 25 de lei, contribuţia la proiectul SOS de reabilitare a terenului de sport.

De ce SOS crede că e important faptul că PM Dacian Cioloș a făcut acest gest?

Pentru noi a fost important că dl. Cioloş şi-a arătat susţinerea faţă de nevoile copiilor de la SOS. Gestul său încurajează la sport şi la viaţă sănătoasă şi, de asemenea, credem noi, încurajează comunitatea să nu stea departe de problemele copiilor abandonaţi sau orfani şi să dea o mâna de ajutor atunci când e posibil.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: