Cum am devenit un Guardian Vandal fără să știu

by Andreea Vasile

La începutul lunii iunie am fost la Brașov într-un weekend. E orașul cel mai apropiat de București în care îmi place să fug când n-am timp la dispoziție pentru mai multe zile de getaway sau n-am chef să planific ceva care implică drumuri lungi, cazări, finanțe și așa mai departe.

În timp ce mă plimbam pe străzi am găsit, aproape de Centrul Vechi al orașului, două aripi de înger pe un perete, care invitau pe oricine să devină personaj în desen și să-l facă să fie complet. M-am pus imediat la perete – hei, what if God was one of us, vorba lui Joan Osborne – și Adrian mi-a făcut mai multe poze din care una a devenit și cea de profil pe Facebook.

454.JPG

Cum am devenit înger în iunie la Brașov. Foto: Adrian Munteanu

Ieri însă am aflat originea desenului datorită unei situații spontane care m-a făcut să zâmbesc cu gura până la urechi. Pentru că pregătesc un articol despre Festivalul Internațional de Street Art de la Sibiu care va avea loc între 3 – 9 iulie, vorbesc zilele astea cu mai mulți artiști care vor fi acolo.

Printre ei se numără și The Orion din Timișoara, pe care nu l-am mai cunoscut până acum. Când i-am scris ca să stabilim detaliile pentru interviul nostru, printre chestiuni care țin fix de acest aspect, el mi-a spus: Poza ta de profil îmi e familiară. Așa am aflat că aripile fac parte dintr-un proiect vechi de 5 ani de zile, care îi aparține.

orion

În urmă cu 5 ani, în același loc, se năștea paste-up-ul lui The Orion din proiectul ”Guardian Vandals”. Azi, aripile sunt încă acolo.

Iată ce mi-a scris The Orion:

A fost o intervenție asupra locului, acum 5 ani. Păsările și silueta personajului au fost din paste-up (știam că vor fi rupte într-un final), însă rămâneau aripile. Îmi dispărea personajul ,dar invita ceilalți oameni să se pună în locul lui. Au apărut în mai multe locuri în acea seară, prin Brașov. Parte din seria “Guardian Vandals”.

Mi s-a părut foarte mișto să aflu povestea aripilor de la omul care le-a creat și cu ajutorul căruia fiecare dintre noi care trece azi prin Brașov poate deveni un Guardian Vandal, un înger modern.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: