Cum este să fii copil născut în România? Cea mai mişto campanie Digi24

by Andreea Vasile

nascut

Între 27 mai şi 1 iunie, Digi24 are campania “Născut în România”, care răspunde la întrebarea “Ce înseamnă să fii copil în România”?

Ni s-a parut important sa avem un demers jurnalistic despre ce inseamna sa fii “Nascut in Romania”. O campanie civilizata si profunda despre situatia reala a copiilor din Romania. Cati sunt, cine sunt, in grija cui sunt si cata grija avem de ei, ce fac statul, societatea, parintii pentru ei? Si mai ales cine se uita la ei ca la o investitie in viitorul nostru, al tuturor?

Este una dintre motivaţiile pe care Antoaneta Dohotariu, producător general în departamentul de producţie de la Digi24 şi şefa mea, le-a oferit într-un interviu acordat ziare.com despre campania “Născut în România“.

Ideea centrala a campaniei, care s-a intins pe intreaga saptamana de dinainte de 1 iunie, Ziua copilului, a fost sa incercam sa stabilim cat de aproape sau cat de departe suntem de ceea ce ne dorim pentru copiii nostri. Dupa ce am terminat materialele, am avut si concluziile: in Romania, copiii sunt protejati doar pe hartie, statul ii priveste ca pe o cheltuiala, si nu ca pe o investitie in viitor, iar parintii de astazi sunt prea ocupati ca sa mai inteleaga ca a fi parinte este o meserie in sine.

*

Campania “Născut în România” este una dintre cele mai frumoase făcute la Digi24 şi, în ultima vreme, în media. Spun asta pentru că subiectul a fost tratat, în fiecare zi a perioadei menţionate mai sus, din diferite perspective: societate, educaţie, stat, familie, valori. În plus, discuţia despre copii este una care va avea importanţă până în momentul în care situaţiile puse pe masa de discuţii se vor rezolva. Sigur, vorbim aici în principal de ceea ce poate face sistemul social şi educaţional mai bine pentru copiii din România. Pentru că în ceea ce priveşte familia, aici putem numai spera într-o educaţie mai bună a părinţilor astfel încât să nu mai avem statistici din care să aflăm că peste 60% dintre copiii români sunt bătuţi acasă.

*

Am avut peste 40 de materiale în care vorbim despre copii, iar în platou au fost în fiecare zi invitaţi din domenii care au legătură cu copiii.

Imaginati-va ca, desi suntem o televiziune de stiri, in ziua de 10 mai am dat la televizor 15 documentare produse de noi despre semnificatia zilei de 10 mai. Am vorbit despre trecutul nostru ca sa ne intelegem mai bine prezentul. Cine suntem, pe ce se bazeaza trecutul nostru, de ce merita sa ne cunoastem istoria.

In timp ce presa tipa subiecte la zi, noi dadeam informatii demult uitate, cine au fost regii Romaniei, cum au ramas in istorie, ce a insemnat monarhia pentru tara. A functionat! Am avut reactii sincere, lumea a apreciat seriozitatea noastra si demersul nostru atipic. Asta nu inseamna ca, data viitoare, in timp ce cade Guvernul, o sa difuzam un documentar despre Beethoven.

*

Puteţi vedea on-line toate materialele video care au apărut în cadrul campaniei “Născut în România”.

Interviul dat de Antoaneta Dohotariu poate fi citit INTEGRAL.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: