Cum să comunici pe Facebook cine ești și ce poți să faci

by Andreea Vasile

je

Când cei de la Incubator107 mi-au propus, pentru prima dată anul trecut, să țin un atelier despre tehnicile de interviu, m-am gândit că e o ocazie bună să fiu în fața unui public și să-mi susțin cauza. Dar cum lucrurile nu s-au legat atunci, nu mai știu de ce, am reluat săptămânile trecute discuția despre același atelier. Însă eu am vrut să schimbăm tema pentru că mi se pare că e o inflație de cursuri despre scris și, în plus, cred că ”scrisul” nu se poate preda într-un atelier, cred că ”scrisul” nu este despre a aplica 15 pași și gata, știi să faci asta. Despre ce e scrisul, pentru mine, voi spune, poate, într-un alt text dedicat pe blog.

Însă mi s-a părut o idee bună să vorbesc despre cum un om se poate comunica pe sine ori produsul lui pe Facebook. Am ales asta din două motive: 1. am făcut și fac asta cu mine însămi de ani buni; 2. am făcut și fac asta cu alții (oameni cărora le-am construit awarness online și oameni pentru care încă fac asta). Mesajul meu e simplu: dacă nu pui suflet în ce scrii, dacă nu înțelegi despre ce scrii și, cel mai rău, dacă nu-ți pasă ce scrii, cu umor, simplitate, onestitate și credință în ceea ce ai de oferit mai departe, scrii degeaba!

Așa că am venit cu ideea asta de atelier: ”It’s not what you say, it’s how you fucking say it: brandul personal pe Facebook“, care va avea loc pe 4 noiembrie între orele 19.00 și 21.00. În cadrul lui voi spune cine sunt eu și cu ce mă ocup, voi explica ce cred că este brandul personal și cum funcționează, voi prezenta câteva studii de caz de-ale mele și cum le-am abordat eu, apoi mă vor interesa cazurile specifice ale participanților și ce e de făcut pentru fiecare, vom încerca, împreună, să schițăm câteva linii generale care să-i pună pe un anumit drum cu ceva mai mult sens și direcție decât au avut până să vină la atelier.

Atelierul ăsta nu va revoluționa nimic, ceea ce spun e ceea ce am învățat pentru că am practicat și pentru că m-a interesat subiectul, e ceva ce-a funcționat la mine, dar fiecare om, pe cont propriu, poate afla ce e bun pentru sine și cred că în cadrul atelierului menirea mea e mai degrabă să fiu mintea limpede care vede în situația omului și poate să-i spună ce ar putea să facă să fie mai bine.

Până atunci, sâmbătă, pe 31 octombrie, de la ora 18.00 la Connect Hub va avea loc Nocturna, evenimentul-petrecere în care poți să cunoști o parte dintre meșterii din luna noiembrie și atelierele lor. Demo-ul de 30 de minute cu atelierul meu va fi între 21.30 și 22.00 și-n cadrul lui voi trece în revistă, pe repede-înainte, planul pentru ziua de 4 noiembrie împreună cu o scurtă și rapidă prezentare despre mine și un studiu de caz.

Vă aștept și la Nocturnă, și la atelierul din 4 noiembrie și sper să fie o întâlnire utilă și veselă pentru voi!

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: