Cum se împlinesc dorinţele

by Andreea Vasile

 

Alţii vor să fie în locul nostru. Noi vrem să fim în locul altora.

*

Gândul ăsta la altceva, la alte locuri, la alţi oameni e ca o maşină pe un circuit de Formula I: merge cu cea mai mare vitează şi chiar dacă trece primul linia de sosire, bucuria victoriei e de scurtă durată. Imediat intervine o altă dorinţă.

*

În ceea priveşte lucrurile pe care le fac, la câteva luni mi-aş dori să fac ceva nou. Dorinţa e aşa puternică încât adesea îmi pierd repede răbdarea, am dificultăţi în a mă concentra să fac chestii simple şi un fel de stare de nelinişte cu toate că, în trecut, aş fi dat orice să fac ce fac în prezent.

*

Poate că facem pasul spre altceva atunci când cineva care face ce noi ne-am dori să facem începe să se gândească la ceea ce face altcineva şi atunci se aranjează lucrurile: noi îi luăm locul, persoana respectivă ia locul altcuiva care s-a gândit că ar face alteva şi tot aşa.

*
E oare posibil ca şansele şi ocaziile să se împlinească astfel, aşteptând adică, cuminţi, ca într-o gară, un tren care întârzie mereu pentru că are călători care circulă rar, dar care, atunci când o fac, pentru unii, poate fi călătoria vieţii lor?

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: