Cum si-a pierdut Dansez pentru tine rostul

by Andreea

Andreea si Antonio, echipa pe care o vedeam pe locul I

Am urmarit Dansez pentru tine inca de la primul sezon. Din sezonul actual  am pierdut numai o editie si, in calitate de telespectatoare fidela, simt nevoia sa fac cateva comentarii despre nedreptatile pe care aceasta emisiune, despre care vroiam sa cred ca, pe langa frumusetea dansului, isi urmareste intr-adevar misiunea, aceea de a-i premia pe cei mai buni dansatori, le face.

Antonio si Andreea Spataru au fost, de departe, cei mai buni dansatori din sezonul asta. La fel de buni ca Petrisor si Andreea Balan in sezonul lor si vizavi de acest lucru nu era nicio indoiala. Asa cum Mihai Petre a spus la un moment dat, un dans bun se simte, nu se comenteaza. Adica, atunci cand il privesti, stii, in inima ta, ca a fost grozav, ca protagonistii merita aplauze. Antonio si Andreea au fost laudati si au luat note de 10 in repetate randuri, deci nu exista indoiala ca nu ar ajunge in finala. Pana la emisiunea de vinerea aceasta.

Iuliana si Grigore au intrat la duel aproape in fiecare editie. Dansatori mediocri, au fost de fiecare data salvati de cazul lui Grigore, tanarul care, dupa ce si-a pierdut parintii, isi creste fratele mai mic intr-o casa darapanata. Desi are surori, niciuna nu-l ajuta. Cazul, induiosator, i-a scos pe cei doi din beleaua eliminarii de fiecare data, cu toate ca in mod cat se poate de clar nu meritau asta din punct de vedere al dansului. Prima data cand nedreptatea a fost evidenta a fost cand Liuba si Catalin Botezatu au fost eliminati in locul lor.

In semifinala emisiunii, organizatorii au hotarat ca locurile pe podium vor fi decise de telespectatori. Astfel, daca pana vineri, juriul specializat a fost cel care, conform criteriilor bine stabilite, a notat prestatiile echipelor, iata ca, dintr-o data, deciziile juriului din cele sapte saptamani de concurs au fost sterse cu buretele pentru ca, in cele din urma, publicul este cel care va desemna clasamentul pe podium si-o va face, bineinteles, miscat fiind de caz. Bun, sa spunem ca Grigore are cazul cel mai greu, dar…

Vineri, organizatorii au dat pe post video-uri filmate pe ascuns cu concurentii, in care acestia isi exprima opinia despre adversari, coregrafi, partenerii de dans. Grigore a vorbit urat despre toata lumea. Sunt de acord ca PRO n-ar fi trebuit sa-i filmeze cu camera ascunsa, dar in lumina evenimentului deja consumat, vorbele urate ale lui Grigore raman. Chiar daca ele n-ar fi fost inregistrate de o camera, ar fi existat spuse in particular. Ori sa gandesti asa vizavi de niste oameni care te-au ajutat sa ajungi acolo si sa te comporti ca si cand e de la sine inteles ca ti se cuvine premiul cel mare doar pentru ca ai cea mai grea poveste, nu e doar rusinos, dar reprezinta si-o mare nesimtire.

Eu cred ca Mihai Petre sufera in tacere. Adica, din punctul asta de vedere, i se pare o nedreptate la fel de mare cum mi se pare si mie. Spun asta pentru ca si Mihai Petre a absolvit Stiintele Politice la UNIBUC ca mine si gasesc in felul in care vorbeste si gandeste mult din baza pe care-mi construiesc si eu gandurile si argumentele. Mai cred ca, la un moment dat, Mihai Petre va spune ca ceea ce show-ul asta a devenit nu mai este in ordine. Am incredere ca o va face si cred ca in calitate de persoana cea mai articulata din juriul ala are datoria sa traga semnalul asta de alarma.

Toate cele scrise mai sus ridica urmatorea intrebare: la ce folos sa mai numesti un show Dansez pentru tine, la ce folos sa mai ai un juriu care noteaza priceperea de pe ring a concurentilor, la ce folos sa se chinuie niste oameni sa danseze daca cei mai buni dintre ei ajung sa paraseasca concursul fiindca, de fapt, ceea ce conteaza sunt cazurile si nivelul de dramatism din ele?

0 comment

You may also like

0 comment

Monica May 2, 2010 - 12:56 pm

Eu m-am convins de chestia asta de ceva vreme, si anume faptul ca de fapt nu juriul, nu talentul ci cazul in sine si drama din spatele lui sunt elementele decisivie in alegerea unui castigator la acest concurs… si e pacat, pt ca sunt oameni care muncesc enorm, oameni care isi lasa practic viata lor deoparte pt a ajuta o viata… nu imi amintesc acum exact in ce sezon a fost o adevarata strategie de marketing tot cazul- mi s-a parut absolut jenant si gretos ce s-a facut atunci. Chiar nu mai conta faptul ca erau alti concurenti cu cazuri mult mai grave (daca e sa imi permit sa clasific situatiile de acest gen), care dansau mult mai bine si mai frumos.
In loc de toata dementa de 4 ore sau cat dureaza si de toti banii dati pe publicitate de firme, mai bine se donau acei bani direct familiilor sau indivizilor care aveau probleme. Dar daca se facea asta- unde mai era profitul televiziunii?!…

Reply
Corina May 4, 2010 - 6:25 pm

vai, jap, jap, ce palme merita pentru atitudinea aia. si da, conceptul in sine s-a denaturat total. insa publicul nu pricepe astfel de lucruri… ca domle, exista reguli, etc, etc. paine si circ si atat.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: