Dansul contemporan – se-ngroasa gluma

by Andreea

Istvan Teglas, unul dintre cei mai bine cotati dansatori de la noi. Si da, e gol. Si nu, nu stiu daca va trebui sa fac si eu asta. Desi e posibil.

Ma dor muschii. Rau. Ieri am avut al treilea curs de dans contemporan. Devine din ce in ce mai greu ce avem de facut. Si pe masura ce saptamanile trec si oamenii renunta. Initial am fost 15. Acum am ramas cam 10. E un fel de reality-show in care doar cei mai curajosi si mai dezinhibati raman. Restul, roiul.

Andreea Novac, coregrafa noastra, ne-a impartit iar pe perechi. Unul trebuia sa stea intins, sa fie carpa, iar celalalt trebuia sa-i miste corpul cum doreste, sa-l traga prin sala, sa-l pozitioneze oricum. Stiu ca suna amuzant, dar e greu pentru ca aveti de aface cu o “carpa” de minim 50 de kilograme cu care trebuie sa va jucati. Se lasa, inevitabil, cu transpiratie.

Ieri ne-a pus pentru prima oara muzica. Morissey si Tori Amos. Individual, a trebuit sa ne deplasam in spatiu. Mai intai intinsi. Pe urma in genunchi. Pe urma pe vine. Pe urma ajutandu-ne de maini si de picioare in timp ce fundul e in sus. Pe urma in timp ce fundul e pe jos. Pe urma intr-un picior. Pe urma sarind. Au fost foarte multi “pe urma”…

In dansul contemporan trebuie sa ai multa incredere in oamenii cu care dansezi. Sa stii sa le gestionezi corpul, dar sa stii sa-l gestionezi si pe al tau in raport cu al lor. De exemplu, am facut o constructie din corpurile noastre in care fiecare dintre noi sustinea corpul cuiva in timp ce pe sine se lasa complet in grija altcuiva. Practic, eu aveam grija de un om care se lasa “carpa” pe mana mea, in timp ce eu eram “carpa” in mainile altcuiva. Dupa ce am realizat constructia asta a trebuit sa ne deplasam. Nu pe propriile picioare, ci folosind corpurile celorlalti. Suna ciudat? Sa vedeti cum arata.

La final eram epuizati. Cred ca nu m-am mai simtit atat de obosita de foarte multa vreme. Azi mi-am simtit fiecare muschi pulsand.

0 comment

You may also like

0 comment

diaan November 18, 2009 - 5:15 pm

suna bine, suna greu, suna atractiv, suna ca si cum mi-ar placea si mie asa ceva. dar am o retinere din cauza problemei cu spatele.

Reply
Andreea November 18, 2009 - 5:20 pm

pai e o problema. ca spatele e baza in ‘sportul’ asta. a lot of twisting and lifting.

Reply
diaan November 20, 2009 - 5:10 pm

am fost aseara la un spectacol de dans contemporan. a fost super super!
sper sa scriu despre el!

Reply
gabriela June 24, 2010 - 11:05 am

Buna, Andreea. Am gasit blogul tau din intamplare. Si eu am vrut acum ceva vreme sa incep dans contemporan…citindu-ti articolul mai ales, as vrea sa vorbim mai mult, sa imi mai spui despre cursul tau. Ai putea sa ma adaugi pe messenger?
Multumesc mult,
Gabriela

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: