De ce a inventat Australia UGG-urile?

by Andreea

Ştiţi, Australia, ţara aia pe care o vedem în fiecare an, de Crăciun, la televizor şi-n care oamenii stau pe malul oceanului, în costum de baie, cu căciuli roşii cu ciucuraş pe cap aşteptându-l pe moşul cu barba albă. Ei bine, aia e ţara din care vin pufoşii şi călduroşii UGG care, după brandul Louis Vuitton, s-ar putea să fie al doilea cel mai falsificat în toată lumea. Dar de ce ar inventa o ţară călduroasă ca Australia nişte blănoşi călduroşi ca UGG?

Originea UGG-urile e disputată de Australia şi Noua Zeelandă, dar până una-alta, australienii s-au mişcat mai bine şi au înregistrat marca sub naţionalitatea lor. Oricum, deşi UGG-urile există în Australia rurală, oficial, de prin 1920, se pare că ei au fost folosiţi de aviatori în timpul Primului Război Mondial când erau cunocuţi ca “fug boots”. Nu se ştie clar când a început producţia lor în masă, dar în 1933, UGG-urile erau produse de Blue Mountains Ugg Boots, iar din 1950 de Mortels Sheepskin Factory.

În 1960, UGG-urile au devenit populari printre surferi care îi încălţau în timpul competiţiilor ca să le ţină picioarele calde. Prin intermediul acestui sport, UGG-urile au fost popularizate în afara Australiei şi Brian Smith a început să le vândă în SUA prin compania UGG Holdings Inc. în 1979. În 1983, drepturile de comercializare au fost vândute către Deckers Outdoor Corporation şi aşa a început mania cu UGG-urile la scară largă.

Dacă în 1995, veniturile Dockers din brandul UGG au fost de 14.5 milioane de dolari, în 2008 veniturile de pe urma aceluiaşi brand au fost de 689 milioane de dolari.

Povestea integrală a UGG-urilor, aici.

Povestea lui Brian Smith, aici.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: