De ce este limonada băutura acestei veri?

by Andreea Vasile

O vorbă celebră spune că atunci când viața îți dă lămâi, cel mai înțelept e să faci din ele … limonadă. Sunt cu totul de acord cu această maximă, cu atât mai mult cu cât vara este anotimpul în care avem nevoie de cea mai bună hidratare pentru că, din cauza căldurii, pierdem mai multe lichide, mai ales prin transpirație. De aceea, cu toate că este recomandarea cea mai sănătoasă, apa are potențialul de-a deveni cea mai plictisitoare și hulită băutură. Avem, deci, nevoie de alternative sănătoase, astfel încât la nivel de hidratare să ne simțim și satisfăcuți. Pentru mine, cea mai bună alegere după apă este limonada.

Chiar dacă unii spun că e banală și nu-i nicio mare scofală s-o prepari, eu spun că nu argumentul dificultății face ca un lucru să aibă sau nu valoare. În cazul lămâilor, deci a limonadei, proprietățile pentru sănătate sunt nenumărate, deci acesta este un aspect care, pentru mine, contează. Și îmi e la îndemână să-mi prepar băutura acasă datorită lui Philips Avance Collection, storcător de fructe și legume cu presare la rece, pe care și eu îl am. Dar, înainte să-ți zic despre combinațiile mele preferate de limonadă, uite de ce lămâile sunt o soluție excelentă pentru probleme diverse.

lemon juice

Calmează anxietatea. Despre lămâi se spune că ne ajută să fim liniștiți și că îndepărtează nervozitatea, amețelile și oboseala. Fie că inhalezi ulei de lămâie, fie că pui cojile pe o farfurie pe post de odorizant la biroul unde scrii, aroma lor te ajută să te simți mai calm.

Vine de hac răcelii. Nu e nimic mai neplăcut decât să ai gripă când afară sunt 30 de grade. Dar, indiferent de anotimpul când răceala îți vine de hac, lămâia e acolo să te ajute. Vitamina C este principalul tău aliat așa că fie că vorbim de lămâia mâncată cu tot cu pulpă, de ceai de lămâie sau de limonadă în care pui miere naturală sau o lingură de sare de mare, toate sunt alegeri foarte bune.

Îndepărtează durerile din corp. Pe scurt, dacă ai făcut mișcare solicitantă pentru o perioadă mai lungă de timp și, deci, ai făcut febră musculară, lămâia e un remediu natural. Dacă ai zone inflamate și dureroase, amestecă o linguriță de ulei de lămâie cu una de ulei de jojoba și masează locul cu probleme. O să-ți revii într-un timp scurt.

juice

Acum, că ți-am zis câteva despre beneficiile lămâilor (mai multe poți găsi dacă te dai pe net), e timpul pentru rețetele mele preferate de limonadă pe care și tu le poți prepara foarte ușor. Că faci doar pentru tine sau pentru întreaga familie, că vrei doar un pahar sau să-ți ajungă toată ziua, cu Philips Avance Collection orice dorință se îndeplinește ușor pentru că aparatul cu presare la rece e foarte ușor de folosit și foarte ușor de curățat și cu cele două principale beneficii la înaintare, dispozitivul devine vara asta prietenul tău preferat din bucătărie.

Înainte de toate, baza pentru orice limonadă e foarte simplă: 2 litri de apă, 2 lămâi mari și miere după gust. După ce cureți lămâile de coajă, le bagi în storcatorul Philips și numaidecât ai suc de lămâie 100% natural, fără pielițe, fără sâmburi, fără coajă. Datorită tehnologiei performante prin presare la rece, aparatul stoarce până la 90% suc din fructe și legume, astfel că nu se pierde niciun strop de energie. Apoi e suficient să-l dezmembrezi și să pui componentele sub jet de apă rece pentru o curățare rapidă. E tot ce trebuie să faci!

lemonade 2.jpg

Cu această bază odată pregătită, poți să inovezi și să faci limonada cu mentă, cu zmeură, cu ghimbir, cu pepene galben, cu căpșuni sau orice alt fruct îți mai trece prin cap. Preferatele mele sunt cele cu mentă și ghimbir pentru că îmi plac gusturile puternice, acre, înțepătoare. Pentru limonada cu mentă adaugi la baza pe care ți-am prezentat-o mai sus frunze de mentă cât cuprinde și lași apoi la infuzat. Pentru limonada cu ghimbir, dai rădăcina pe răzătoare și când ai 2 lingurițe pline, le adaugi în baza deja creată. Aici e o chestiune de gust, ghimbirul e foarte puternic, așa că ai grijă să nu fie mai mult decât poți duce.

Despre storcătorul cu presare la rece Philips Avance Collection mai trebuie să-ți spun că vine cu tot felul de aplicații utile pentru telefonul tău mobil – rețete de sucuri și recomandări pentru o viață mai sănătoasă. Deocamdată, această aplicație e disponibilă numai pe iTunes. Chiar și-așa, de pe internet, îți poți descărca oricând cartea cu rețete de sucuri pentru o dietă echilibrată și completă.

Avance-Collection

Pentru mai multe informații despre sucuri proaspete și sănătoase, săptămâna aceasta Philips a fost partenerul principal al Veg Fest 2016, eveniment care se va încheia în acest weekend. Participantii au avut parte de conferințe gratuite, ateliere de gătit, yoga, workshop-uri, expoziții. Conferința cu Mimi Kirk, cea care, la 77 de ani, arată de 50 și care a și fost votată de PETA drept ”cea mai sexy vegetariană de peste 50 de ani”, va avea loc pe 11 iunie. Bilete la întâlnirea cu ea, ”How to live raw in Romania”, îți poți lua de AICI. În plus, cu ocazia asta, vei putea interacționa și testa produsele Philips, printre care și storcătorul cu presare la rece.

 

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: