De ce să bei mai multă apă pentru un stil de viață mai sănătos

by Andreea Vasile

Blogul meu a avut întotdeauna suișuri și coborâșuri, zile în care a fost foarte popular și zile în care p-aici a bătut vântul. E ceva normal, căci așa se întâmplă cu orice proiect de cursă lungă: ca-n viață, ai parte și de cele 5 minute de glorie, și de cele 55 de minute în care nimeni nu știe cine ești, haha. Însă pe propria-mi piele am descoperit că disciplina, perseverența și anduranța fac diferența, atât în ceea ce privește un simplu blog, dar și în alte aspecte, mai importante, din viețile noastre.

Unul dintre momentele de mare succes pe care blogul meu le-a avut a fost în perioada în care am început să-mi schimb stilul de viață cu sport și alimentație. E un subiect de care, în continuare, mulți oameni sunt interesați. Unii caută varianta ușoară ca să slăbească și să fie fit, alții înțeleg că nu poți păcăli pe nimeni dacă vrei să arzi calorii arzând etapele importante prin care reușești să faci asta. Eu am făcut parte din a doua categorie: am muncit să am rezultate.

Pe parcurs însă am înțeles că ceea ce merge pentru unii oameni, nu funcționează pentru alții și, în timp, am învățat să adaptez lecțiile primite la propria mea persoană, iar asta e una dintre cele mai importante aspecte ale unui astfel de proces: să înțelegi că ești diferit de cel de lângă tine, că nevoile lui s-ar putea să nu fie și nevoile tale și să singur trebuie să afli ce răspunsuri ți se potrivesc.

Știu că mulți oameni vor să meargă la sigur și repede: visează la o transformare peste noapte, cu minim de efort. Însă asta nu se poate, orice ți-ai dori să obții, mai ales dacă vrei să ai parte de rezultate de durată. Dar cu pași mici, conștienți și responsabili poți avea parte de schimbări durabile și abia asta înseamnă că ai avut succes în ce ți-ai propus.

_MG_5531.JPG

Sportul făcut cu moderație m-a ajutat să îmi schimb în bine stilul de viață.

Pentru mine, unul dintre cele mai importante aspecte ale unui stil de viață sănătos a fost când, în urmă cu patru ani, am renunțat la băuturile carbogazoase și am început să beau mai multă apă. Da, poate că suntem obișnuiți să auzim peste tot despre cei doi litri de lichide pe care medicul ni-i recomandă pentru o viață sănătoasă și să trecem peste acest îndemn cu ușurința cu care, în adolescență, ignoram sugestiile părinților numai ca să nu facem ca ei.

Dar să beau apă în cantitate mai mare și să o transform în principala sursă de hidratare a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat. Pe mine m-a ajutat în câteva puncte clare: să am o piele curată, sănătoasă și luminoasă, să am mai puține dureri de cap, să am rinichi sănătoși (în liceu am avut două episoade urâte de nisip și pietre la rinichi), să scap de constipație.

Acum mă veți întreba poate care e cea mai bună apă pe care o putem bea. Până săptămâna trecută n-aș fi știut ce să vă răspund la întrebarea asta, însă vizita pe care am făcut la Bușteni, la grupul Romaqua, care deține mai multe mărci de ape minerale naturale, m-a ajutat să înțeleg că apa potrivită este apa cu care fiecare dintre noi se simte bine.

20170629_135059

La Bușteni, am fost la fabrica grupului Romaqua să văd unde se îmbuteliază Aquatique, o apă pentru toată familia.

Iar, pentru mine, Aquatique este o astfel de apă datorită conținutului său redus de minerale și a conținutului extrem de redus în sodiu, motiv pentru care e indicată în dietele fără sare (eu, de exemplu, mănânc nesărat, pentru mine o mâncare bună înseamnă o mâncare condimentată cu busuioc, oregano, chilli sau ceapă).

D81_5134_resize.JPG

În rezervația naturală Abruptul Prahovean se află sursa apei Aquatique.

Cu ocazia celor 10 ani de existență pe piața din România pe care Aquatique i-a împlinit săptămâna trecută, am avut șansa să văd cu ochii mei izvorul din inima munților Carpați de unde această apă vine. La o altitudine de 1100 m, în zona protejată Parcul Natural Bucegi, rezervația naturală Abruptul Prahovean, se află sursa apei Aquatique, care, în 2008, la numai un an de la lansare, a primit distincția ”Grand Gold Medal” de la Institutul Internațional de Selecție a Calității, Monde Selection, Bruxelles.

D81_5428_resize.JPG

La conferința de presă cu ocazia celor 10 ani de existență pe piață a lui Aquatique, Radu Lăzăroiu, Mihaela Drăghici și Nicolae Șarvari ne-au ajutat să înțelegem diferențele dintre ape și ce înseamnă, de fapt, sintagma ”apă de izvor”.

Ce curge, asta dăm”, a spus Nicolae Șarvari, directorul diviziei Bușteni a Romaqua Group în timp ce urcam cu telecabina spre Platoul Bucegi, referindu-se astfel la faptul că Aquatique, ca majoritatea apelor minerale, își are originea în precipitații, fie în picăturile de ploaie, fie în cele provenite din topirea zăpezii.

20170629_112524

Din telecabină, spre platoul Bucegi, poți vedea sursa de unde se captează apa Aquatique.

O parte din acestea se scurg pe suprafața pământului și devin râuri, o alta intră în pământ, se unește cu alte ape, apoi împreună ocupă spațiile libere din cadrul formațiunilor geologice întâlnite, unde urmează alte procese care duc la definirea caracterului fizico-chimic al apei minerale. Deci, apa pe care noi o avem în final în sticlă e uneori rezultatul a zeci de ani în care apa-și face de cap în adâncuri până iese la suprafață, din nou, în forma ei finală, după ce a atins echilibrul perfect care-i dă gustul unic și proprietăți inconfundabile.

D81_5143_resize.JPG

În această căsuță se află izvorul de captare a apei Aquatique.

Așa că numărul de litri de apă pe care un izvor sau altul ni-l oferă într-un an depinde în mare parte de natură și de ceea ce se întâmplă în ea din punctul de vedere al precipitațiilor. Apa este sursa vieții, căci, așa cum știți, peste 70% din suprafața planetei noastre e acoperită de aceasta, la fel cum și corpul uman înseamnă 60% apă în cazul unui adult și 75% apă în cazul unui nou născut.

Medalie Aquatique 10 ani RGB

Dacă în 2007, anul în care Aquatique a apărut pe piață, s-au îmbuteliat 7 milioane de litri de apă oligominerală naturală de la acest brand, în 2016 s-au îmbuteliat 45 de milioane de litri din această apă, în ultimii trei ani vânzările la Aquatique crescând cu 50% de la un an la altul. În plus, datorită calităților pe care le are, ea poate fi găsită azi și-n țări ca Marea Britanie, Statele Unite ale Americii sau China.

D81_5555_resize.JPG

Printr-un mecanism simplu și eficient, în numai câteva minute, apa Aquatique ajunge din izvor direct în sticle și apoi pornește spre magazinele de unde noi o cumpărăm.

În final, poate că unul dintre cele mai importante argumente care fac din Aquatique, un produs 100% românesc, o marcă aplaudată și la noi, și la ei e confirmarea venită din partea Societății Române de Pediatrie: ”Aquatique corespunde din toate punctele de vedere și are toate calitățile pentru a putea fi folosită pentru prepararea hranei destinate bebelușilor, cât și pentru consumul ca atare.”

0 comment

You may also like

0 comment

Ariana Tatu July 6, 2017 - 10:19 am

Si eu beau aproximativ 2 L de apa pe zi, bine pe caldura asta cred ca mai mult, dar inainte de a proceda asa, am avut destule probleme cu sanatate din cauza ca uitam efectiv sa beau apa, asa ca pot spune ca face minuni.

Reply
Andreea July 6, 2017 - 10:21 am

asa este! de multe ori, cand prietenii mei spun ”ma doare capul”, ii intreb daca, in primul rand, s-au hidratat bine in ziua respectiva. pe mobil exista o multime de aplicatii care iti reamintesc cand sa bei apa, tocmai sa nu uiti. pot fi un mod bun de-a te hidrata corespunzator zi de zi. 🙂

Reply
Andrada Turcu July 11, 2017 - 3:22 pm

Apa in perioada asta cred ca este esentiala pentru organismul nostru.

Reply
Andreea July 11, 2017 - 3:27 pm

cu siguranta este 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: