De ce să urmăreşti “Conversaţii esenţiale” ?

by Andreea Vasile

Mai ţineţi minte că pe când eram la revista Tabu, obişnuiam să fac în fiecare lună un sumar al ediţiei respective şi astfel să vă explic de ce merită să cumpăraţi şi să citiţi revista?

*

Reiau bunul obicei, dar de data aceasta cu emisiunea ”Conversații esențiale” de la Digi 24 din echipa căreia sunt mândră că fac parte.

*

Conversații esențiale” este o emisiune săptămânală care se difuzează în fiecare sâmbătă de la ora 20.10. Iar dacă nu aveți RCS-RDS ca să o urmăriți, o puteți vedea LIVE sau ÎN RELUARE pe site-ul postului de televiziune sau pe pagina emisiunii. Așa cum îi spune și numele, ”Conversații esențiale” este o emisiune care ți-i aduce pe cei mai mișto oameni și cele mai la zi subiecte și ți-i prezintă în profunzime. Asta pentru că emisiunea este una de tip jurnalism narativ și se întinde pe o durată de 50 de minute. Da, poți să faci povești si-n televiziune, unde cuvintele și imaginile merg mână în mână foarte bine dacă ai cunoștintele și talentul necesare.

*

Și, pe amândouă, le are din plin Iuliana Ciugulea, realizatoare a emisiunii, un om de televiziune cu mulți ani de experiență în spate. A trecut prin PRO TV și prin TVR și-n fiecare din locurile astea a fost omul de bază pe subiectele culturale. La rândul ei actriță, Iuliana a ieșit în față pentru că e ALTFEL: relatările ei sunt mereu dublate de o poveste, are multă imaginație, condei și, poate cel mai important, sensibilitatea necesară să simtă când ceva e TARE și să sublinieze asta, pe înțelesul tuturor, prin ceea ce scrie și prin viziunea de montaj pe care o are.

*

Teatrul Național Vasile Alecsandri din Iași este ultimul nostru subiect, care a apărut pe sticlă sâmbăta trecută. Iașiul, odată capitală administrativă a țării și inima ei culturală, este, după spusele celor cu care am vorbit, într-un soi de zbatere optimistă. În reconstrucție (clădirile și străzile prind viață nouă), orașul își vrea strălucirea de altă dată și primul pas spre asta a făcut-o prin redeschiderea, după 6 ani de bibilit, a teatrului. Același teatru care, în 1840, când a fost inaugurat, era gata după numai 2 ani de construcție.

Iașii în carnaval”, în regia lui Alexandru Dabija, după piesa scrisă de Vasile Alecsandri a fost aleasă să deschidă stagiunea. Este aceeași piesă care s-a jucat, pentru prima dată, pe scena teatrului din Iași.

Povestea teatrului într-un oraș care își caută, din nou, identitatea o puteți vedea, cu tâlc și istorii de tot felul spusă, AICI.

Iuliana Ciugulea, realizatorul emisiunii ”Conversații esențiale”

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: