De ce zâmbeşte Dalai Lama?

by Andreea Vasile

Dalai Lama şi Jampa Lungtog

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce zâmbeşte Dalai Lama, cine a fost Buddha şi de ce se vorbeşte atâta despre el, ce legătură are budismul tibetan cu vremurile în care trăim, ce este budismul şi multe altele în legătură cu acest subiect, poţi găsi răspunsurile la primul program integrat dedicat studiului budismului tibetan care va fi ţinut la Centrul Seeds for Happiness din Bucureşti.

În perioada mai-noiembrie 2011, Seeds for Happiness şi Centrul de Înalte Studii Tibetane “Rabten Choeling” din Elveţia organizează primul program integrat dedicat budismului tibetan. Prelegerile vor fi ţinute, printre alţii, şi de Gonsar Tulku Rinpoche, maestru tibetan şi iniţiator al programului. Acesta este structura pe 4 module şi se desfăşoară de vineri până duminică în mai, septembrie, octombrie şi noiembrie 2011.

Primul modul va fi condus de Venerabilul Jampa Lungtog între 27-29 mai. Jampa Lungtog este un fin cunoscător al limbii tibetane şi călugăr budist de peste 30 de ani. A fost traducătorul Sanctităţii Sale Dalai Lama în timpul primelor sale vizite în Elveţia şi Austria.

Centrul Seeds for Happiness acordă burse de studiu pentru toţi cei interesaţi să cunoască sau să aprofundeze tainele budismului tibetan şi care se angajează să participe la întreg programul de studiu (mai, septembrie, octombrie, noiembrie). Astfel, se vor acorda 15 burse de studiu (pentru a beneficia de bursele de studiu, sunteţi rugaţi să trimiteţi o scrisoare de motivaţie la claudia@seedsforhappiness.ro până pe 13 mai). Alte 10 se vor acorda membrilor centrului, iar 5 presei. De asemenea, se acordă 10 burse cu reducere pentru studenţi, taxa de participare fiind de 150 de lei, dacă este achitată până pe 18 mai.

Taxa integrală de participare este de 400 de lei.

Informaţii complete despre curs aflaţi aici.

Şi de data aceasta, voi fi acolo!

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: