De veghe

by Andreea

Asa, mami, zambeste frumos la domnul. Cat se zgaieste la tatele tale, eu fug!

In orice magazin din Romania care are si bodyguard, toti clientii sunt potentiali infractori. Am pierdut sirul datilor in care am iesit din magazine, de orice profil ar fi fost ele, pentru ca zelosenia urmaritorului cu pulan la brau ma scotea din minti. Au fost cateva in care m-am intors brusc si l-am intrebat: de ce ma urmariti? Aaaaa, dar nu pe dumneavoastra. Sigur, ca doar nu era sa spuna ca se tine dupa mine. Ca aparitie sociala sunt destul de nesociala: ma imbrac neortodox, port cu degajare cinci culori distincte in acelasi timp si singurele dati in care sunt vazuta in negru e cand am geaca de piele sau o pereche de ghetute de-aceeasi culoare. In rest, curcubeu. Asa ma simt bine. Si tot asa dau si de banuit. Mecanismul prin care bodyguarzii astia ma asociaza cu posibilii infractori si cu o binemeritata noapte la parnaie e de neinteles pentru mine, dar povestea de ieri a Anei m-a facut sa-mi dau seama ca astia reactioneaza ca alarma la masini, din orice.

Ana e o tipa corecta. Adica arata si se poarta corect. Ultimul om pe care l-ai putea banui de ceva necurat. Si totusi…Ieri a intrat la magazinul Douglas din wannaba mall Unirea [*moment publicitar de aratat cu degetul][pentru barbati, e magazinul ala maaaaaareeeeeee cu 37645 de randuri de produse cosmetice pentru femei si doar unul pentru barbati] sa cumpere o pudra pentru fata. Cand ea intra in magazin, o alta tipa iesea. Bip-bip-biiiiiip – that’s the sound of the police, that’s the sound of the beast. M-am lasat luata de val si de melodia lui KRS ONE. Revenind la bip. Doi bodyguarzi se-ndreapta catre infractoare. Unul se uita in punga fetei care iesea de la Douglas, deci cea cu potential mai mare de-a fi luat ceva si celalalt se duce la Ana care-si pregatise deja portofelul ca stia ca ala e declansator pentru astfel de momente. Il arata, spune ca-l poate lasa unuia dintre ei daca e vreo problema si cel dintai aparator al Douglas-ului ii face semn ca-i in regula, she can proceed shopping.

Ana intra si aude in urma: Fii cu ochii pe ea! Deci vine om de-afara cu scop de lasat bani la tine-n magazin si tu, bodyguard, concluzionezi ca neamul prost si cu voce tare cat sa te-auda … toata lumea: FII CU OCHII PE EA! In ultima vreme eu incep sa-mi pierd rabdarea. Sunt multe mici astfel de rahaturi peste care am trecut, in general, mereu, insa de-acum gata. Am senzatia ca orice lipsa de reactie din partea mea e un motiv de autojustificare pentru unii si altii ca e-n regula cum procedeaza in anumite situatii. Deci, eu m-as fi intros la matracuca aia de sta si pazeste creme de fata si i-as fi zis cateva. Ana n-a facut-o. Poate mai intelept, si-a vazut de treaba. Dar mereu urmarita de-o umbra ce, asemenea lui V din Vendetta, se-asigura ca ziua va trece linistita, ca niciun pericol n-avea sa strice armonia femeilor iesite la infrumusetat in Micul Paris…

0 comment

You may also like

0 comment

Cosmin January 12, 2010 - 8:29 am

Si probabil ca daca se intorcea sa le zica ceva si iesea din magazin, paznicii ar fi concluzionat ca au avut ei dreptate, ca era infractoare dar au deconspirat-o si d-aia a cedat 😛

Reply
Andreea January 13, 2010 - 8:32 am

loooool

Reply
ion January 13, 2010 - 8:30 am

asa am patit cand am vrut sa intru zilele trecute la CEC bank sa schimb niste bani. desi eram barbierit, cuminte imbracat, cu parul strans in coada; ce sa mai: eram de prezentat parintilor. :P.

deci, dau sa intru in banca si hop! un bulan pus bariera si un bodyguard care ma intreaba: “ce doriti ?”. eu: “sa schimb niste bani”. el: “stati sa vad ce casa libera exista”. ma uit si eu: din 4 case toate erau libere. m-am enervat si m-am dus la alta banca.

eu insa am ajuns la 2 concluzii: 1. cu oamenii prosti nu te pui 2. nu stau sa fac educatie nimanui.

Reply
Andreea January 13, 2010 - 8:31 am

pe de alta parte, they have such a boring job. to practically sit and wait for smth exciting to happen. incearca sa-si umple si ei timpul cum pot :-)))

Reply
Cosmetice April 30, 2011 - 5:17 am

Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: