Decât o Revistă: live

by Andreea Vasile

DoR #11 – Draft 1 a fost prima lansare live a unui număr din publicaţia Decât o Revistă. Ne-am adunat cu toţii la Cinemateca Eforie şi-am văzut cum un text de revistă poate să prindă viaţă.

*

Cel mai mişto a fost că autorii şi-au citit propriile texte, că am văzut pe scenă personaje despre care am citit în revistă, că totul a fost un carusel de emoţii pe care nu îl aşteptam. I-am urat “La mulţi ani!” lui Momo, bunica lui Cristian Lupşa care a fost sunată şi care, înainte să audă urarea celor 250 de persoane din sală, a spus: “Vă mulţumesc foarte mult!”. Am aplaudat-o pe Tea care ne-a povestit că slăbeşte pentru copiii bolnavi de inimă (a ajuns de la 117 kilograme la 109 în numai două luni de zile). L-am ascultat pe Doru de la The Mono Jacks cum cântă o melodie pe care a compus-o pentru iubita lui pe când era la Roma unde încerca să dea lovitura în muzică (nu a reuşit). Până şi Mircea Chivu, pentru care nu am vreo simpatie, mi-a plăcut când a cântat Michael Jackson, aşa cum a făcut-o în copilărie când tatăl său l-a prins în paşi de dans pe o bucată de linoleum ud.

*

Am mai văzut oameni care au dansat, au cântat, au transmis mesaje video sau SMS-uri chiar dacă nu mai sunt în viaţă (povestea morţii Andreei scrisă de Oana Sandu a fost unul dintre cele mai emoţionante momente).

*

Tot aseară i-am ascultat pentru prima dată pe Eyedrops. Ăsta este primul lor video, lansat chiar azi.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jsx9ppPaQUI

*

il

Ilustraţie de Alina Filipoiu, realizată live la evenimentul DoR.

 

0 comment

You may also like

0 comment

Tea April 22, 2014 - 10:54 am

Asa de trista am fost cand am citit (recent) articolul lui Cristi ca a murit Momo. M-am gandit la momentul ala din sala in care tot ce mi-as fi dorit ar fi fost sa o sun si eu pe bunica mea. But I know she’s proud, wherever she is 🙂 The power of a good text!

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: