Despre cei ce asteapta

by Andreea

Lucrez la un material despre strainii care locuiesc, au locuit sau au vizitat Romania. Azi am fost la aeroportul Otopeni sa iau cateva pareri, la cald, despre cei care paraseau Romania. Majoritatea statuse aici cateva zile si venise in scopuri de business. Nu si Mohamed Idris Adam Moameh.

Originar din Egipt, Mohamed a venit in Romania sa faca facultatea de design. Numai ca n-a gasit niciuna [si eu am fost mirata] si s-a apucat de cea de inginerie, de gura parintilor, carora peste doi ani planuieste sa le duca diploma sa si-o puna in rama, iar el sa plece in Italia sa-si implineasca visul.

Mi-a aratat schitele lui si mi-au placut foarte mult. Unele facute de mana, altele in Photoshop. Pe cele facute de mana mi-a spus ca le-a desenat in timpul cursurilor de la facultate. Cam atat de mult il intereseaza. L-am intrebat de ce isi pierde trei ani de zile cu ceva care nu-l preocupa si mi-a zis ca face asta pentru parinti ca sa nu-l mai bata la cap, sa le arate ca are diploma pentru o meserie si pe urma sa faca ce vrea fara sa mai aiba in spate umbra ultra conservatoare a alor lui.

Am facut schimb de adrese de e-mail si i-am promis ca-l ajut sa gaseasca cursuri de design in Bucuresti [intre timp, prietenii mi-au dat linkuri spre facultati de profil]. Cred ca pur si simplu nu a stiut unde sa se uite si printre viitorii ingineri nu stiu daca se mai gaseste vreunul care sa dea trei ani din viata lui in timp ce viseaza la cu totul altceva [nu in mod constient adica].

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: