Dezlegare la peste

by Andreea

Aseara am fost la spectacolul “Depeche/Dance” a lui Razvan Mazilu la Teatrul Odeon. A fost grozav, dar nu despre dans vreau sa va vorbesc, ci despre cum energia cu care iesi de la un astfel de spectacol e distrusa in doi timp si trei miscari. Dupa ce cortina a cazut pe “Enjoy the Silence”, am iesit cu mama din teatru si apoi ne-am indreptat spre Universitate sa luam un taxi spre casa.

La Pizza Hut, mama vede la TV, prin geam, ca au fost iar amenintari cu bomba la Moscova si ne oprim amandoua sa citim mai bine ce scrie. Cand, de undeva de la etajul al treilea, ne cad in cap, la propriu, oase de peste si resturi de carne. Cineva tocmai luase cina. Ce sa te mai uiti pe la balcoane in cautarea celui care a facut asta, ce sa-i mai strigi “nesimtitule”, simpla idee de a-ti arunca gunoiul pe balcon in buricul targului e fara comentariu.

La statui la Universitate ne urcam intr-un taxi de la Mavi la volanul caruia se afla o femeie. Ii spunem unde vrem sa ajungem insa, in timp ce pornea, o intreb daca are aparat fiindca nu era pe bord. Dulapul ala generic numit sofer si si mai generic, femeie, se intoarce spre mine si ma intreaba de ce vreau sa stiu. “Pentru ca vreau sa vad aparatul”, ii raspund sec. Apoi imi tine o prelegere despre toti dubiosii de la volanele patriei noastre care te intreaba unde vrei sa mergi inainte sa te urci in masina si asa mai departe. Ii spun, din nou, ca e parerea dumneaei, dar ca eu vreau sa vad aparatul pe care, in continuare, nu-l scotea. Ea-mi zice ca-i sefa dispeceratului de la Mavi, firma serioasa, eu incep deja sa ma enervez si de textele ei, si de prezenta ei si de tot.

In mijlocul bulevardului, dupa ce ma asigur ca din dreapta nu vine nimic, ii zic mamei sa deschida usa ca noi coboram. In fata, asta incepe sa urle ca apucata ca ea a pornit aparatul pe care in cele din urma il scoate de undeva, mie mi se cam rupe, sincer, iesim ca gandul si ne ducem inapoi la statui sa luam un alt taxi. Dispecera-mutant era una pe la 1.80 si 546 de kilograme, imbracata in negru, cu negru la ochi, foarte muuult, cu manusi de piele, NFS gen, si tare-n gura. Dar pentru ca nebuna s-a intalnit cu o alta [eu] cred ca aseara si-a cam intalnit nasul.

Acasa, maica-mii nu-i mai trebuia nimic. Adica tot entuziasmul iesirii si spectacolului vazut ii pierise in mai putin de 10 minute.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: