Duminică particip la al doilea maraton de cycling

by Andreea Vasile

indoor

Când pedalezi la cycling, nu ajungi nicăieri. Pitici Gratis a scris despre asta cu umor:

Şi ce căcat e ăla cu spinning. Cum pula mea să te duci la sală în colanţi ca să pedalezi pe loc o oră? Vrei să dai jos din târtiţă? Pedalează în parc o oră. Cum pula mea să te uiţi la un perete şi să pedalezi o oră? Eşti sandilău?

Dar cu neştiinţa celui care, probabil, din cum a scris, nu a mers niciodată la cycling. În primul rând că cyclingul nu este sport individual, ci de grup. La orele la care merg eu sunt, în medie, cam 30 de oameni. În al doilea rând, eu nu ştiu să merg pe bicicletă, deci nu m-aş putea plimba o oră în parc. În al treilea rând, cycling-ul, ca orice sport practicat la sală, are legătură, cumva, şi cu lipsa de motivaţie. Mă dau iar exemplu şi recunosc că merg la sală pentru că mă simt mai motivată când lucrez împreună cu alţi oameni, îndrumată de un antrenor care ştie să mă facă să lucrez exerciţiile corect. Fiindcă, da, poţi lucra şi anapoda cu senzaţia că faci bine ce faci când, de fapt, s-ar putea nu doar să chinui corpul, dar pentru că nu ştii să lucrezi ca la carte exerciţiile, să nu ai, până la final, niciun rezultat, fie că vorbim despre slăbit sau despre menţinerea unui corp armonios.

*

Duminică voi participa la cel de-al doilea maraton de cycling. Faţă de prima dată, când am rezistat pe biclă 90 de minute, acum voi pedala timp de 120 de minute. Pentru mine e grozav, însă maratonul total va avea o durată de 6 ore, pe care încă nu mă încumet să le pedalez. Poate că, până la anul, voi face şi asta, dar, până atunci, fac paşi mici ca să nu dau de pământ cu stima de sine. Antrenorii care ne vor motiva să ţinem ritmul sunt şi români, şi străini. Totul se va întâmpla în cadrul programului Schwinn, numele pe care îl poartă biclele pe care ne facem treaba.

*

Maratonul va avea loc în cadrul Fitness Festival Bucharest 2013, un eveniment sportiv care se va desfăşura în Piaţa Victoriei pe parcursul unei zile întregi, 19 mai.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: