Era să-mi placă de Simona Sensual

by Andreea

Dădusem drumul la televizor când, pe Antena 1, la Acces Direct, Simona Sensual părea că se ceartă cu Simona Gherghe. O filmare de tip paparazzi rula pe ecranul din studio şi-n ea Simona Sensual părea că-l hărţuieşte pe fostul iubit de care se despărţise, fapt pe care Sensuala nu-l accepta. Numai că, pe când imaginile curgeau, Simona Sensual spune că filmuleţele de genul ăsta sunt făcături, că televiziunile le aranjează, că se dau bani pentru ele şi că ea este o acrtiţă foarte bună devreme ce lumea a înghiţit găluşca celor abia vizionate.

“Deci tu ai jucat teatru?”, întreabă Gherghe. Simona Sensual explică, în amănunt, cum stă treaba cu paparazzi-ul şi televiziunea, “dezvăluire” care o scoate din pepeni pe Gherghe. Prezentatoarea începe să ţipe la Sensual: “Ţi-am dat eu bani să apari aici, spune, ţi-am dat?”. Impasibilă, Simona Sensual spune că n-a luat bani de la Gherghe, dar că inclusiv emisiuni ca Acces Direct fac acest lucru, plătesc invitaţi şi subiecte, ca să facă audienţă. În cele din urmă, Gherghe o invită pe blondă să iasă din platou, că ea nu-i vedetă, că, într-un fel, toate paraşutele şi piţipoancele ajung pe sticlă zilele astea. Şi m-am gândit: “Păi măi Simono, oare în ediţia de faţă, cine a chemat-o p-asta? Nu echipa TA de producţie?”

*

Din nefericire, cred că şi momentul ăsta din platou a fost regizat. Poate că nu. Simona Gherghe părea pe bune enervată şi, dacă a a fost autentic ce s-a întâmplat acolo, eu o aplaud pe Simona Sensual că a spus asta.

*

Îmi aduc aminte de Nikita, acea Nikita, pe care am cunoscut-o la emisiunea lui Capatos unde am dat curs invitaţiei de-a apărea acum mai bine de un an. Proastă decizie. Dar, până să intrăm în direct, ţin minte că Nikita era însărcinată şi că eu, încercând să fac conversaţie, o întrebam cum îi merge, cum se descurcă. “Ei, mai vin şi eu p-aici, mai fac un ban, trebuie să mănânce şi gura mea”. Co-prezentatorul lui Capatos, îmi scapă numele lui acum, îi taie vorba Nikităi: “Gata, hai, nu mai da din casă”.

*

Sunt paparazzi-uri aranjate, sunt emisiuni cu subiecte aranjate, sunt oameni care apar la televizor şi care sunt plătiţi pentru asta. Într-un fel, dacă n-am mai deschide televizoarele să vedem aceste emisiuni, şi ăştia ar dispărea. Nu fac apologia aberaţiilor televizate şi nu-mi pasă că unii şi alţii şi eu, câteodată, mă uit la ele. Spun doar că, dacă mai puţini oameni s-ar uita la ele, audienţele ar scădea şi aceste figuri nu ar mai apărea.

*

Parcă acum o lună era ştirea aia că Marius Manole face 60 de lei pe spectacol în timp ce Adelina Pestriţu vreo 300 de lei pe prezentarea de chiloţi în club şi, vai, ce incorectă e viaţa asta şi unde am ajuns. How low can we go? Însă, în esenţă, cluburile îşi permit să plătească mai mult pentru că au mai mulţi bani pentru că fetele care defilează pe podiumurile lor au un capital de imagine mai mare decât Marius Manole. Cultura nu e accesibilă oricui pentru că nu este uşor de înţeles de oricine. O femeie în chiloţi, da. Aştepţi, tu, actorule, să vină lumea în sala de teatru? Păi, poţi să aştepţi, s-ar putea ca asta să dureze. Din punctul ăsta de vedere, Alex Tomescu a înţeles că trebuie să te duci tu spre spectatori şi, cumva, faptul că are în grijă un Stradivarius de milioane e catching point-ul cu care atrage. “Bă, ce cântă asta?”. “Habar n-am bă, dar cică e cea mai scumpă vioară din lume”. Poate că abordarea cu vioara scumpă e una manelistă, dar cred că Tomescu a înţeles că if this is what it takes to make people listen to music, atunci o s-o facă şi p-asta.  Şi bravo lui!

0 comment

You may also like

0 comment

ion.tapalaga March 24, 2011 - 2:44 am

E pe princiupiul “e multe rebuturi” e,rebuturile astea “se vinde” indiferent ca ne convine noua sau nu ne convine,de acord per total cu tine doar modifca moneda Adelinei din ron in euro,si toate aparitiile astea de gen sunt platite grav pentru circul facut pe tv uitand chiar ca se fac de ras,aaa si apropo de Sensuality Simon cred ca fost platita frumos pentru actul artistic!

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: