Evadarea

by Andreea Vasile

Am publicat pe Feeder.ro povestea Larei, femeia care în ultimii 9 ani şi 9 luni nu a avut mai mult de 3 zile în care să nu bea alcool. Acum este în terapie.

*

“În curtea centrului pentru persoanele dependente de alcool, Aliat, din zona Piaţa Rosetti, Lara stă pe un scaun. În preajmă sunt 6 pisici negre. Unele dorm, altele se plimbă. Îşi aprinde o ţigară şi trage fumul adânc în piept ca şi când, odată cu expiraţia, ar urma să iasă din ea şi primele cuvinte. „Am 10 zile de când nu mai beau”, spune, dintr-o dată, femeia care în ultimii 9 ani şi 9 luni nu a avut mai mult de 3 zile consecutive în care să nu bea. Vrea ca din povestea ei să înveţe şi alţii. De aceea s-a hotărât să vorbească.

*

Tatăl Larei bea. A băut toată viaţa. Aşa cum au făcut-o şi rudele, şi prietenii lui, femei şi bărbaţi deopotrivă. Poveştile cu care Lara a crescut sunt despre soţi alcoolici care îşi bat nevestele. Mama ei nu bea şi s-a luptat mereu cu dependenţa tatălui. Şi azi, la 74 de ani, încă speră că soţul va renunţa la alcool.”

*

Citeşte textul integral aici.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: