Fata care găteşte cu flori are nevoie de timp

by Andreea Vasile

Când i-am citit povestea pentru prima dată, am exclamat: wow, fata asta are viaţa pe care mi-o doresc! Reţeta e clasică: în urmă cu doi ani, Romana a plecat din corporaţie să-şi urmeze visul pe care îl avem mulţi: mai mult timp pentru noi şi-o viaţă în care să facem ce ne dorim. Majoritatea poveştilor ce respectă acest scenariu ajung la noi în faza lor finală: personajul are succes, îşi trăieşte existenţa la care a aspirat şi îi inspiră pe alţii să creadă în steaua lor norocoasă. Aproape întotdeauna oamenii care scriu astfel de poveşti omit însă începutul acestui drum în care unii iau decizia să părăsească un context confortabil şi să ia calea necunoscutului. Dacă ei ar include şi acest episod în istoria personajului, noi, ceilalţi, am înţelege că aici se face diferenţa clară între aceia care CRED că pot să-şi schimbe viaţa cum poftesc şi cei care vor asta atât de tare încât sunt dispuşi să înfrunte orice obstacol, oricât de greu ar fi.

fata 2

Romana a crezut în destinul ei şi, în fiecare zi, vrea să-i dea mai multă culoare

M-am întâlnit cu Romana de două ori şi am filmat cu ea. Mi-a plăcut să o ascult şi să îi cunosc poveştile şi mi-a plăcut ritmul ei, al omului care are tot timpul din lume chiar şi atunci când restul lumii nu este de aceeaşi părere. Fata care găteşte cu flori ştie că graba strică treaba şi-n noua ei viaţă, ea ia lucrurile uşor. Primul lucru pe care l-am înţeles despre ea este că nu trebuie să o alergi, că este un om care îşi cântăreşte vorbele şi ideile şi, ca-n prăjiturile pe care le face cu suflet şi căldură, nu poate fi grăbită. Totul trebuie lăsat să crească în ritm propriu şi dacă aşa stă, de pildă, situaţia cu tartele ei, de ce n-ar stă astfel situaţia şi cu oamenii?

fata 3

Pe marginea lacului IOR

Romana a crezut în ea când alţii i-au spus că este nebună să lase un loc la care ceilalţi  râvneau şi-un salariu despre care alţii credeau că este răspunsul pentru fericire. Nu i-a fost mereu uşor şi au fost luni în care s-a întrebat dacă merită să înduri atâtea pentru lucrurile în care crezi. Însă ea avea deja toate aceste răspunsuri în inima ei: când gătea, indiferent de condiţiile grele sau de oamenii care o dezamăgeau, simţea că face ceea ce trebuie, că e omul potrivit, la locul potrivit. Iar asta este o certitudine pe care o găsim mereu în noi, un răspuns pe care nu ni-l pot da alţii.

tarta 1

O tartă marca “fata care găteşte cu flori”

Romana este acel om care dă 110% când are ceva de făcut. Recunoşti asta după cum vorbeşte despre tartele ei, despre evenimentele pe care le face, despre colaborările pe care le are, despre acele zile când ar fi putut să spună GATA şi să revină în mediul în care toate se-ntâmplă la momente fixe, fără surprize, fără temeri. Curajul ei dă curaj altora şi-n preajma ei m-am simţit, şi eu, mai determinată să cred în planurile mele şi-n faptul că ele vor prinde viaţă dacă renunţ şi la ultimele îndoieli care mă fac să cred că n-aş reuşi.

fata 1

Romana, în bucătăria de-acasă, where the magic happens

Tartele pe care le face Romana sunt asemenea ei, colorate, cu gusturi diverse şi, nu în ultimul rând, cu poveste. În plus, nicio tartă nu este la fel, când vine vorba de pregătirea lor, Romana e un adevărat freestyler şi creaţiile ei sunt unice. De aceea e bine să ştiţi că ea face tarte cu flori şi la comandă, aşa că îi puteţi scrie sau o puteţi suna.

Am scris acest text pentru că Romana este unul dintre oamenii care m-au inspirat în ultimele două săptămâni şi pentru că este un om generos căruia merită să i se întoarcă această generozitate însutit.

Pentru că, adesea, oamenii nu ştiu să reacţioneze la înălţimea bunătăţii pe care alţii o oferă fără să aştepte nimic înapoi.

Iar Romana este unul dintre aceşti alţi oameni.

0 comment

You may also like

0 comment

Tea March 28, 2014 - 11:15 am

Romana rullz, asta clar 🙂 Ma bucur s-o revad la tine pe blog 😀

Reply
Mimi March 28, 2014 - 12:09 pm

Incet si cu rabdare toate se rezolva. Spor in toate Romana!

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: