Femeie

by Andreea Vasile

Reporterul Marie Calvin, în piaţa Tahir din Cairo, documentând protestul non-violent care avea să dărâme, în ianuarie 2011, guvernul Mubarak

Pe Calea Victoriei, peste drum de blocul în care stau, se găseşte magazinul La Perla. Despre lenjeria de damă La Perla se spune că este cea mai fină şi mai senzuală din lume şi că bate detaşat la fund mult aplaudatul brand Victoria’s Secret.

*

Când Marie Colvin, reporter de război al publicaţiei britanice Sunday Times, era în spital după ce în Sri Lanka, în 2001, o bombă a explodat lângă ea ceea ce a dus la pierderea ochiului stâng, editorul ei i-a scris un e-mail în care a întrebat-o dacă sutienul roşu pe care îl purta este cel care i-a adus noroc. Sutienul era de fapt crem, dar din pricina sângelui care cursese peste el, în poza cu Marie care ajunsese la editor, acesta se vedea roşu. Marie a răspuns:

Militia broke into my hotel room in East Timor and all my La Perla knickers and bras had been stolen. How weird is that? They left behind a radio, a tape recorder … even a flat jacket.

*

Despre Marie Colvin circula mitul că indiferent în mijlocul cărui război din lumea asta se afla şi în ciuda celor mai grele condiţii în care trebuia să muncească pentru a-şi scrie poveştile, că dormea pe jos, în aceleaşi haine timp de mai multe zile sau că petrecea o zi întreagă în stufăriş din cauza vreunor grenade care picau aiurea, lenjeria La Perla nu i-a lipsit niciodată.

*

Puteţi citi profilul acestui minunat reporter, care a murit în Siria în iarna anului trecut, în ultimul număr din Vanity Fair. Articolul e semnat de Marie Brenner.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: