Free Will: Mihai Florea pune muşchiul liberului arbitru la treabă

by Andreea Vasile

free will

Mirecuri, 6 martie, ora 19.00 la Anaid Art Gallery, Mihai Florea are vernisajul celei mai noi expoziţii, Free Will

Trăiesc în casă cu un pictor, unul d-ăla pasionat care vara dă cu pensula pe balcon, iarna în cămara cu alimente, iar camera lui este plină cu tablouri care îi aparţin şi la care ţine ca la ochii din cap, de-ar fi în stare să dea casting cu ăia de se arată doritori să aibă tablourile lui, numai ca să vadă dacă merită, chiar şi contra cost, să pună mâna pe lucrările lui.

*

În 2011, Mihai a avut o problemă cu naţionalismul şi cum înţelege fiecare ţară să-şi promoveze identitatea. În opinia lui, de fiecare dată, se ajunge invariabil la asocierea dintre o ţară şi femeile acelei ţări de parcă cele din urmă ar fi bunuri de consum care scoase la rampă vor atrage turiştii pe bandă rulantă. Aşa a pus la cale “Flags”, o colecţie de lucrări în care femei din diverse ţări poartă chiloţi cu steagul naţiunii respective, deci, veniţi lume, vizitaţi-ne!

greece

Grecia

romania

România este … cireaşa, hehe

Toate lucrările AICI.

*

Ce este foarte mişto la Mihai este naturaleţea şi actualitatea ideilor sale şi felul în care le execută. Totul este amuzant, uşor de înţeles, te identifici repede cu mesajul pe care îl are şi, da, vrei să ai tablourile lui pe perete pentru că te fac să te simţi bine, să râzi de fiecare dată când te uiţi la ele.

*

N-am nicio treabă cu arta, singura mea referinţă când vine vorba de asta este instinctul personal, mă atrage sau nu mă atrage, nu fac filosofie pe marginea mesajelor sau a ceea ce a vrut sa spună autorul şi oricum mi se pare că nu despre asta este vorba când ai de-a face cu oameni care exprimă liber felul în care văd lumea.

Iar ce pictează Mihai mă atrage foarte tare.

*

Miercuri, ora 19.00, la Anaid Art Gallery se dă liber la “Free Will”.

Ce este real şi ce nu este real? Este real ceea ce vedem, trăim, simţim sau ceea ce credem că vedem, trăim, simţim? Timpul aşa cum îl înţelegem noi azi este timpul real sau timpul în care putem să proiectăm evenimente şi întâmplări care nu au legătură cu realitatea? Spaţiul oferă poziţionarea exactă, corectă sau este doar un cadru al unor realităţi multiplu reflectate?

Împreună cu sora Ada Carlsson, de asemenea co-locatară, vă aşteptăm să ne bucurăm pentru fratele Mihai Florea şi ideile lui trăznite.

*

Despre Mihai mai trebuie să ştiţi că este colorist, adică colorizează videoclipuri şi filme, pe unele le ştiţi foarte bine. Robin and the Backstabbers ar fi numai un exemplu.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: