Garderoba

by Andreea Vasile

Garderoba, mărturie a transformărilor prin care treci

Mi-aş putea împărţi stilul vestimentar în perioade. În şcoala generală eram hip-hop cu baggy pants şi tricouri largi. Nu-ţi puteai da seama cum arăt. În liceu am fost rock – fuste lungi, tricouri pe corp, brăţări cu ţinte, păr roşu sau negru, machiaj puternic la ochi. În facultate, mi-am schimbat garderoba (părţi semnificative din ea) în aproape fiecare an. Motivaţia nu a fost că apăreau haine mai mişto sau că tendinţele se schimbau – de ele nu mi-a păsat şi nu le-am urmărit niciodată – însă ceea ce aveam nu mă mai reprezenta. Pur si simplu, într-un an de zile, cu noi experienţe de viaţă şi cu noi învăţături, îmi trebuiau şi haine care să fie în acord cu ce simţeam înăuntru.

*

De la o vreme (nu-mi dau seama exact când a început), hainele simple sunt pe gustul meu. Un tricou, o fustă sau un pantalon, pantofi şi s-a terminat. Deschid şifonierul şi-mi dau seama, iar, că unele haine sunt prea colorate, că nu-mi mai vine să le port. N-are nicio legătură cu starea interioară. Rămân, în continuare, o tipă solară, indiferent de intermezzo-urile gloomy care mă traversează, când şi când. Totuşi, în ceea ce priveşte hainele, viziunea pe care o am azi, 22 septembrie 2011, se referă la o garderobă în care piesele de bază sunt sacoul şi pantofii bărbăteşti cu şiret, eventual din lac. Asta e tot.

Poate că maturizarea se reflectă în garderobă prin faptul că vrei ca hainele să nu eclipseze persoana. Eu vreau ca oamenii să se uite la mine, nu la haine, la MINE, înţelegeţi?

Aşa cum un designer, la finalul colecţiei, se îmbracă în negru pentru că nu vrea ca atenţia publicului să fie mutată dinspre haine înspre persoana creatorului.

Poate că negrul va fi noul meu roz. It’s where I am now!

0 comment

You may also like

0 comment

Ro September 23, 2011 - 8:44 am

🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: