Goccia [recenzie de restaurant]

by Andreea Vasile

Printre lucrurile pe care mi le-am propus pentru 2014 este să ies o dată pe săptămână la un restaurant bun din capitală. Am zis să încep cu asta la finalul acesta de an așa că am căutat un loc unde să iau masa cu un om drag înainte de Sărbători. Ca o paranteză, anul ăsta mizez mai degrabă pe experiențe decât pe cadouri, deci prefer să mă întâlnesc cu cineva într-un loc frumos, în care să mâncăm bine și să avem o conversație plăcută pentru ca la sfârșitul celor două ore petrecute împreună să ne simțim relaxați, cu simțurile bucurate și veseli de companie într-o atmosferă ca la carte.

Pentru mine, Metropotam este o sursă credibilă de recenzii așa că acolo am și căutat locul care să-mi facă cu ochiul. Mi-a plăcut ce au scris despre Goccia și am și sunat de îndată să rezerv o masă pentru doi. Un lucru de care am ținut cont când am ales locul a fost meniul. După cum știți, eu am o alimentație mai specială în perioada asta și chiar dacă sunt Sărbătorile, încerc să nu mă abat prea mult de la principiile de bază. M-a atras meniul alcătuit din pește, fructe de mare și curcan și piurerile din legume. Valentin Vasile, antrenorul meu de la Limitless, mi-a sugerat să mă bucur de perioada asta, să nu fiu severă cu mine, pentru că transformarea mea nu este o chestiune contra cronometru, deci este important să mă simt bine. Sunt o tipă perfecționistă când mi se pune pata pe ceva, dar i-am ascultat sfatul și chiar dacă nu mă voi îmbuiba cu sarmale, caltaboș și șorici – niciodată nu mi-au plăcut în mod special, oricum – vreau să experimentez culinar și alte combinații decât cele pe care le consum în mod obișnuit. În plus, Goccia este genul de local în care porțiile sunt așa cum trebuie să fie, cu vreo 150-200 de grame la carne și în jur de vreo 150 la piureuri sau the side dishes, cum le spune americanul, lucru pe care nu prea îl întâlnești în resturantele obișnuite unde porțiile imense primează.

??????????????????????????????????????????????????????????????

Restaurantul Goccia are un interior simplu, iar asta mi-a plăcut foarte mult

Am ajuns prima la restaurant și imediat ce am intrat, o domnișoară m-a condus la masă. Apoi, un domn mi-a adus imediat meniul, iar domnișoara mi-a turnat un pahar cu apă. Am spus că doresc să aștept invitatul și că abia apoi vom comanda, dar că, între timp, doresc o altă apă și un espresso dublu (8 lei apa și 10 lei cafeaua). Muzica, specifică Sărbătorilor, era dată în surdină și foarte plăcută ceea ce a făcut atmosfera agreabilă și un loc perfect pentru comunicare.

*

????????????????????????????????????????????????

Goccia dintr-un alt unghi

Noi am stat la fumători, însă există și cameră pentru nefumători și asta mi s-a părut un punct în plus. Pe lângă interior, Goccia are și o terasă acoperită, unde decorul este mai urban, dar la fel de simplu și frumos și o terasă descoperită, sigur, potrivită pentru vară.

??????????????????????????????????????????????????????????????

Terasa acoperită de la Goccia

Când a venit prietenul meu, ne-am uitat pe meniul succint de numai patru pagini și am ales rapid ce vrem să mâncăm: eu am ales curcan cu sos de merișoare și piureu de cartofi, iar el a ales somon în crustă de ierburi aromate cu piureu de mazăre și morcovi caramelizați. Înainte de a primi felurile de mâncare, ni s-au adus, din partea casei, crutoane și măsline.

????????????????????????????????????????????????

Aperitiv înainte de felul principal

Meniul este creat de chef Florin Dumitrescu, cunoscut drept unul dintre jurații din competiția Masterchef. Lansarea oficială a Goccia a avut loc zilele trecute, pe 20 decemebrie, cu toate că locul există cel puțin din vară.

chefs

Florin Dumitrescu împreună cu chefii care se ocupă, zi de zi, de respectarea meniului așa cum l-a creat vocea întâi a locului, proprietarul, bucătarul și juratul de la Masterchef

Ospătarii sunt foarte prietenoși, atenți, manierați, politicoși, fără să fie băgăreți. Știu când să intervină la masă, știu când să întrebe dacă mai pot oferi ceva, știu să recomande. De pildă, după ce a venit mâncarea și consumasem cam jumătate din porție, ne-a recomandat un vin. Eu nu am băut pentru că nu beau alcool, mă păstrez pentru șampania de Revelion :D, dar prietenul meu a băut un pahar de vin alb, care la somon a mers, intuiesc, perfect.

curcan

Porția mea de curcan cu sos de merișoare și piureu din cartofi, o minunăție

Și eu, și el am rămas impresionați de faptul că piureul nu avea gust de piureu, era așa gustos că ziceai că e mai degrabă un desert, avea o aromă minunată și pe parcursul întregii mese ne-am întrebat ce au pus în ele.

somon

Somon în crustă de ierburi aromate cu piureu de mazăre și morcovi caramelizați

La finalul mesei, prietenul meu și-a luat și un desert, la recomandarea ospătarului: moelleux au chocolat.

cake

Desert la Goccia

Sigur, vă întrebați care sunt prețurile, mai ales acum că știți că semnătura locului vine de la un om cunoscut. Surprinzător, prețurile sunt modice pentru că ni s-a spus că Florin Dumitrescu și-a dorit un loc cu mâncare bună și accesibil ca preț pentru majoritate. Noi am plătit pe această masă, cu tot cu cafele, și ape, și vin, 140 de lei, ceea ce mi se pare un raport calitate/preț mai mult decât decent.

????????????????????????????????????????????????

Priveliște în restaurant

Goccia se află în buricul târgului, pe strada George Enescu nr.23, aproape de fostul magazin Eva și un pic mai sus de stația de autobuz 300. Vă recomand locul cu căldură, și eu mă voi reîntoarce acolo.

Citește și recenzia de pe Metropotam și Restrograf pentru alte opinii.

0 comment

You may also like

0 comment

beheader69 April 16, 2014 - 2:02 pm

cum sunt melcii acolo, ai idee?

Reply
Andreea April 16, 2014 - 4:58 pm

nu stiu, nu am mancat melci.

Reply
beheader69 July 28, 2015 - 9:17 am

nu sunt nicicum, ca nu au melci acolo 🙂

am fost si au strambat din nas cand le am cerut, asa ca m am ridicat si am plecat 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: