GoMentorship-Femei excepţionale-Melania Medeleanu revine la TV

by Andreea

Melania Medeleanu. Foto: Igu/Feeder.ro

Dacă aş fi fost profesor la Facultatea de Jurnalism şi mi-aş fi trimis studenţii la GoMentorship ca să vină cu o ştire de acolo, sigur ar fi luat zece persoana care mi-ar fi dat ştirea că Melania Medeleanu revine la TV. Cum nu-s profă şi nici studenţi n-am trimis, dau eu ştirea care are, şi-mi permit să spun asta, caracter exclusiv. De-aş fi lucrat pentru un cotidian sau săptămânal, informaţia asta ar fi plăcut şi intrat în print.

Până să intru în partea emoţională a celor povestite de Melania la GoMentorship, vă spun că perioada de graţie pe care şi-a acordat-o departe de TV a fost de şase luni şi că aceasta expiră la finalul acestei luni. Nu ştie unde se va întoarce pe micul ecran, singura uşă rămasă larg deschisă fiind cea de la Realitatea TV (aşa i-a spus şeful ei când Melania l-a anunţat că-şi ia liber jumătate de an, că poate să revină oricând). Melania nu s-a gândit încă la ce televiziune se întoarce şi nici în ce fel de proiect. Aş fi vrut să spun că Realitatea, dar lucrurile s-au cam împuţit acolo şi oamenii buni, din punctul meu de vedere, începând cu Răzvan Dumitrescu şi terminând cu Adrian Ursu s-au cam mutat cu căţel şi cu purcel la Antene. Un loc pentru care aş miza e B1, că tot s-au reformat, că tot începe Sanda Nicola treaba acolo la principalul buletin de ştiri, mi se pare o echipă în care Melania ar putea intra. Noutatea, pentru mine, a fost, de fapt, că ea revine la TV. Credeam că decizia de-a pleca din televiziune e fără întoarcere, dar cum singură a spus aseară: money talks…Dacă vreţi să aflaţi ce decizie ia, întrebaţi-o în ultimele două zile din luna martie că până atunci a zis că nu se gândeşte la asta.

*

Cu un portbagaj plin cu jucării şi haine, Melania îşi propusese să le lase unor copii nevoiaşi însă n-ajungea niciodată la vreo şcoală să facă asta. Până în ziua în care, după o sesiune de cumpărături, n-a avut loc în portbagaj să pună ce luase şi-atunci s-a dus la şcoala din Domneşti,  de pe lângă casa ei, şi a întrebat cui poate să dea jucăriile şi hainele. Aşa a cunoscut-o pe Maria (7 ani) pe care a urmărit-o până acasă ca să-i lase cele promise. Doar că pentru Maria, acasă era Centrul de Plasament din Domneşti unde locuia cu sora ei, Ana (5 ani). Acela a fost momentul în care Melania i-a cunoscut pe cei 15 copii care locuiau acolo, unii dintre ei cu nevoi speciale, probleme de vorbire etc.

Pentru că nu a reuşit să găsească un logoped care să se ducă la centru cu regularitate, Melania s-a înscris la un Master în logopedie cu obiectivul că ea va deveni profesorul de care nu reuşise să facă rost pentru copii. Cursurile i-au plăcut atât de mult şi apropierea de copiii de la centru devenea atât de caldă, încât prăpastia dintre noile activităţi şi rolul de prezentator de ştiri se adâncea. Aşa că a luat decizia să plece şi să fie aproape de copiii pe care, de acum, îi iubea. Sentimentul era reciproc.

În biroul şefului ei, Melania i-a spus acestuia că pleacă. Şeful n-a înţeles foarte bine entuziasmul prezentatoarei cu ştate vechi în televiziune, cam 17 ani, dar a spus “bine”, i-a urat drum bun şi i-a lăsat uşa deschisă pentru când va dori să revină. Astfel, în ultimele şase luni de când n-aţi mai văzut-o “pe sticlă”, Melania a reuşit să pună pe picioare Afterschool-ul Social în Olteni, comuna Clinceni pentru 15 copii…doar că s-au înscris 50 în cele din urmă.

*

Melania a spus că întorsătura asta de destin a făcut-o să simtă ce nu mai simţise demult, că e fericită: “Totul are sens dacă simţi că, într-un anumit loc, e fericirea.”

“Am ştiut dintotdeauna că vreau să fiu Sanda Ţăranu şi că vreau să fiu în televizor”, spunea Melania Medeleanu. Foto: Anamaria Dascălu

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: